Hedef her hafta 5 milyon aşı

Koronavirüsle mücadelede yazla birlikte 'daha az yasak, daha sıkı takip'li aşamaya geçiliyor. BioNTech aşılarının gelişine de bağlı olarak 30 milyon kişiye daha ilk dozun yapılması planlanıyor.

Hedef her hafta 5 milyon aşı - Sayfa 1

Hükümette yapılan toplantılarda, aktif vaka sayılarının 100 binlerin altına düştüğü, yüz bin nüfusta görülen vaka sıklığının da bu hafta 100’ün altına inerek, 70-80 aralığında seyrettiği bilgisi paylaşıldı.

Hedef her hafta 5 milyon aşı - Sayfa 2

Vaka sayılarına bakıldığında, bayram dönemine ilişkin korkulanın olmadığı, kişiler seyahat etseler bile gittikleri yerde hareketsiz kaldıkları için büyük olumsuz sonuçlar yaşanmadığı belirtiliyor. Vaka sayısının lokantaların açılması ve kısıtlamaların kısmen kaldırılmasının ardından artma eğilimine geçeceği, ancak 10 binler bandında tutulması durumunda yönetilebileceği belirtiliyor.

Hedef her hafta 5 milyon aşı - Sayfa 3

AŞAMA AŞAMA AŞILAMA

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, bu yazın önemli başlığı olan aşılama konusunda da BioNTech aşılarının Türkiye’ye gönderilme hızına bağlı olarak, her hafta 5 milyon doz aşı yapılabileceği belirtiliyor. İlk etapta gönderileceği vaat edilen 30 milyon aşının 30 milyon kişiye yapılması planlanıyor.

Hedef her hafta 5 milyon aşı - Sayfa 4

Bu konuda Bilim Kurulu kararı alındığı, planda bir aksaklık olmazsa, 18 yaş üstünün temmuz-ağustos aylarında aşılanmış olabileceği ifade ediliyor. Bu grubun ikinci doz aşıları için 8 hafta beklenmesinin planlandığı kaydediliyor.