Hava soğuyor, yağış geliyor! Beklenen haber sonunda geldi

Hava soğuyor, yağış geliyor! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte Avrupa'daki yüksek basınç Türkiye'ye yağış getiriyor. İşte detaylar

Hava soğuyor, yağış geliyor! Beklenen haber sonunda geldi - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak ve Bartın çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

113
Hava soğuyor, yağış geliyor! Beklenen haber sonunda geldi - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

213
Hava soğuyor, yağış geliyor! Beklenen haber sonunda geldi - Sayfa 3

Parçalı, kuzeyinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğudan yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

313
Hava soğuyor, yağış geliyor! Beklenen haber sonunda geldi - Sayfa 4

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, ''Beklenen yağmur ve kar yağışı gelecek mi?'' sorusuna yanıt verdi.

Yeni haftayla birlikte ilk 3 gün yağış olmayacağını açıklayan Çalışkan, ''27'sinden itibaren yağışların giriş yaptığı bir dönem olacak. 26'sında batı bölgelerine yağış giriş yapacak. 27-28 Ocak itibarıyla doğu bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.'' ifadelerini kullandı.

413