Hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece düşüyor; Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

Rüzgârın; akşam saatlerine kadar Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece düşüyor; Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre ülke genelinde hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece azalacak.

113
Hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece düşüyor; Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı - Sayfa 2

Bugün Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların İç Anadolu'nun doğusunda, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere Karadeniz'in iç kesimlerinin 900-100 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

213
Hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece düşüyor; Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirme şöyle:

313
Hava sıcaklıkları 4 ila 12 derece düşüyor; Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı - Sayfa 4

Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusunda, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere Karadeniz'in iç kesimlerinin 900-100 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

413