Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'da dün başlayan ve 3 ilçeye yayılan orman yangınlarının tam olarak kontrol altına alındığını açıkladı.

Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı! - Sayfa 1

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'da dün başlayan ve 3 ilçeye yayılan orman yangınlarının tam olarak kontrol altına alındığını açıkladı. 

144
Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı! - Sayfa 2

Bakan Pakdemirli, "Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Valiliğimiz çok yönlü soruşturuyor, 4 şüpheli gözaltında" dedi. 

244
Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı! - Sayfa 3

NELER YAŞANDI?

İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi.

Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü. Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı.

344
Hatay'daki orman yangınları kontrol altına alındı: Çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı! - Sayfa 4

YANGININ SIÇRADIĞI BİNADA TÜP PATLADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Belen'in Petek Mahallesinde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle bir dairede tüp patlarken, bir binada alevlere maruz kaldı.

Bir otomobilinde kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti. Yangının karayoluna tekrar yaklaşması nedeniyle Belen-İskenderun karayolu trafiğe kapatıldı.Yangının olduğu bölgeden gelişmeleri aktaran NTV ekibinden Osman Terkan ve kameraman Cumhur Çatkaya "İskenderun ve Belen'de yangın kontrol altına alındı. Arsuz'da müdahaleler henüz sürüyor" dedi. 

444