Hafta sonu sağanak yağışa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Bazı şehirlerimiz için ise sağanak uyarısı yapıldı. Cuma ve cumartesi günü özellikle Ankara ve çevresi yağışlardan etkilenecek, pazar gününden itibaren ise sağanak yağış İstanbul'u da vuracak.

Hafta sonu sağanak yağışa dikkat - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya'nın batı ve kuzey kesimleri, İç Ege, Antalya ve İskenderun körfezleri ile Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Ardahan ve Bolu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

123
Hafta sonu sağanak yağışa dikkat - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

223
Hafta sonu sağanak yağışa dikkat - Sayfa 3

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey ve batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, zamanla Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

323
Hafta sonu sağanak yağışa dikkat - Sayfa 4

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, batısı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kırklareli çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

423