HaberTürk yazarı Yılman'dan bomba iddia: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Rusya'nın henüz uluslararası kurumlarca onay almamış Sputnik V koronavirüs aşısının Bazı siyasi ve işadamları tarafından kullanılmaya başlandığını iddia etti.

HaberTürk yazarı Yılman'dan bomba iddia: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile - Sayfa 1

“Nasıl, hangi yollarla getiriyorlar bilmiyorum ama fiyatı da epeyce yüksek olduğu iddia edilen bu aşıyı DSÖ’nün şerhine rağmen korkusuzca kullananlara da hayret ediyorum” diyen HaberTürk yazarı Sevilay Yılman  "İmkanım olsa… Elime geçse ben kullanır mıyım mesela? Kullanmam. Asla. Sonuçta o aşının bugün değilse bile yarın vücuduma yapacağı olumsuz bir etki şüphesi korkutur beni." yorumunda bulundu. 

HaberTürk yazarı Yılman'dan bomba iddia: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile - Sayfa 2

Sevilay Yılman, bugünkü köşe yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün kendi bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamayı hatırlattı:

HaberTürk yazarı Yılman'dan bomba iddia: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile - Sayfa 3

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2021 bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşı çalışmalarına ilişkin detaylı bilgilendirme yapmış. Faz-3 aşamasına gelen, yakında ruhsatlanabilecek aşılar olduğunu belirterek, Pfizer'in ve Çin Sinovac aşısının Faz-3'ünün üniversitelerde devam ettiğini ve şu ana kadar bu aşılarla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını aktarmış.

HaberTürk yazarı Yılman'dan bomba iddia: Bazı siyasiler Rus aşısını kullanmaya başlamış bile - Sayfa 4

Sadece Rus aşısı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) standartları olduğunu, toksikolojik kısmının tamamlanması durumunda bu aşının da devreye gireceğini söylemiş. Bakan Koca temkinli yani bu konuda.