Altın fiyatlarına Fed etkisi! Hızlı düşüş var...

ABD ekonomisindeki kötü gidişatın devamı, küresel enflasyonun önünün alınamaması, Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi altın fiyatlarını düşürmeye devam ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Altın fiyatlarına Fed etkisi! Hızlı düşüş var...

Küresel enflasyon sorunu piyasaların dengelerini değiştiriyor. ABD'nin borçlanma tavanı sınırına ulaşmasına kısa bir süre kala Fed yöneticilerinin faiz artırımlarının devamına işaret eden açıklamalarda bulunması altın fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'nin görüşmesinden sonuç çıkmaması nedeniyle ons altın değer kaybını artırdı.

Ons altın güne 1970 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1954 dolar en yüksek de 1972 dolar seviyesini gördü. Şu sıralar ons altın 1955 dolardan işlem görüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER