Güney Afrika'da koronavirüsün en küçük kurbanı yaşamını yitirdi

Güney Afrika'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle en küçük kurban yaşamını yitirdi. Prematüre olarak dünyaya gelen bebek virüs nedeniyle iki gün sonra hayatını kaybetti. Minik yavru solunum yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

Güney Afrika'da koronavirüsün en küçük kurbanı yaşamını yitirdi - Sayfa 1

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Covid-19 testi pozitif olan bir annenin doğum yaptığı belirtildi.

Covid-19 virüsü taşıyarak dünyaya gelen prematüre bebeğin yaşama tutunamayarak iki gün sonra yaşamını yitirdiği açıklandı. Açıklamada, Prematüre doğan bebeğin solunum almakta güçlük çektiği ve daha sonra öldüğü vurgulandı.

Güney Afrika'da koronavirüsün en küçük kurbanı yaşamını yitirdi - Sayfa 2

Güney Afrika'da yeni tip koranavirüs (Covid-19) vaka sayısı 18 bini geçerken, şimdiye kadar 339 kişinin salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Güney Afrika'da önümüzdeki birkaç ay içinde 40 binden fazla insanın koronavirüsten hayatını kaybedebileceği öngörüsü yapılıyor.

Güney Afrika'da koronavirüsün en küçük kurbanı yaşamını yitirdi - Sayfa 3

AFRİKA'DAKİ VAKA SAYISI 90 BİNİ GEÇTİ 
Afrika'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısı 90 binin üzerine çıktı. Kara Kıta'da yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümler de 2 bin 912’ye ulaştı.

Güney Afrika'da koronavirüsün en küçük kurbanı yaşamını yitirdi - Sayfa 4

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (Africa CDC) verilerine göre, kıta genelinde Covid-19 vakası sayısı 91 bin 598’e yükseldi.

Virüse yakalandıktan sonra iyileşenlerin sayısı 35 bin 808’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 912’ye ulaştı.