Türkiye'den İsrail'e tepki: Bir an önce durun!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: (İsrail'in Gazze-Refah'taki saldırıları) Uluslararası hukuk ve insani hukuk açısından suç teşkil ediyor. Bir an önce durması lazım.

F5HABER F5HABER
Türkiye'den İsrail'e tepki: Bir an önce durun!

7 Ekim'den bu yana Filistin'de sistematik soykırım gerçekleştiren işgalci İsrail, son günlerde Refah Sınır Kapısı'na sığınmaya çalışan masum sivilleri hedef alıyor. 

Türkiye, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, "Uluslararası hukuk ve insani hukuk açısından suç teşkil ediyor. Bir an önce durması lazım" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRILARI

Gazze'ye yönelik saldırılarında on binlerce Filistinliyi öldüren İsrail, bölgenin kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusun büyük bölümünü Mısır sınırındaki Refah kentine yığılmaya zorladı.

İsrail, saldırılar boyunca kuzeydekiler için "güvenli bölge" ilan ettiği güney bölgesini havadan vururken şimdi de karadan işgal etmeyi ve nüfusu buradan çıkmaya zorlamayı planlıyor.

Refah'ta 1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı tahmin ediliyor. Uluslararası toplum İsrail'i Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye neden olacağı konusunda uyarıyor.

SONRAKİ HABER