Türkiye Karadeniz'de gerginlik istemiyor

Ukrayna'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Donbas bölgesinde yaşanan soruna ilişkin açıklamalarda bulundu. Devlet Başkanı Zelenskiy'le görüşen Çavuşoğlu ve Akar, Karadeniz'de gerilim ve provokasyonlara karşı her türlü tedbiri aldıkların ifade ettiler.

F5HABER F5HABER
Türkiye Karadeniz'de gerginlik istemiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Başkenti Kiev’e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı kabul ettikten sonra Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bakanları ağırlamaktan memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteği için teşekkür eden Zelenskiy, 2021'in başında gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyine hazırlandıklarını belirtti.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Kiev'de buluşmaktan memnun olacağını bildirdi.
Görüşmenin ardından Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yaşanan soruna ilişkin görüşünü belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Karadeniz'deki istikrarın önemli olduğunu biliyoruz. Herhangi bir provokasyona, gerilime meydan vermemek için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise "Donbas bölgesindeki sorunun Ukrayna'nın sınır bütünlüğü çerçevesinde çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER