Polisten Koza Holding'e operasyon

İpek Grubu'na bağlı Koza Holding'in Ankara'daki merkez binasında polis operasyonu başlatıldı.

F5HABER F5HABER
Polisten Koza Holding'e operasyon



Ankara' da Koza Holdinge ait İpek Medya grubunun Yenimahalle ilçesindeki binasıyla gruba bağlı şantiye ve ikametgahlarda polis ekiplerinin arama yaptığı bildirildi..

MASAK tarafından Koza Holding, İpek Üniversitesi, Kanaltürk ve Akın İpek'in evine operasyon yapıldı.Polis, İpek Üniversitesi'nden bilgi ve belge araması yapıyor.

Koza-İpek Medya Grubu'na yönelik polis operasyonu başlatıldı. Ekipler, holdingin Ankara'daki merkezinde arama yapıyor.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan aramalar, saat 07.00 sıralarında başlatıldı.

Ayrıca, Akın İpek'in evinde de arama yapıldığı kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi. İpek'in birkaç gün önce yurtdışına çıktığı belirlendi.

Şirketin bünyesindeki medya organları arasında Millet ve Bugün gazeteleri, Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları ile Kanaltürk Radyo bulunuyor.

SORUŞTURAMIN GEREKÇESİ
Soruşturmanın terörün finansmanı, suç örgütü kurmak ve yönetmek kapsamında yapıldığı öğrenildi. İpek Grubu'na yönelik soruşturmanın daha çok maden şirketleriyle ilgili olduğu ve gözaltı kararı sayısının artabileceği belirtildi. Grubun yurtdışına yaptığı para transferleri de mercek altına alındı.

AA: 23 ŞİRKETTE ARAMA VAR
Anadolu Ajansı ise operasyonla ilgili şu haberi geçti:

"Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü."
SONRAKİ HABER