Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu'na ziyaret: Yollarımızın yeniden kesişmesinden onur duyuyorum

CHP Genel Başkanı Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nu ziyaret için İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada Özel, "İki genel başkan olarak yollarımızın yeniden kesişmesinden dolayı onur duyuyorum" dedi. İki lider gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

F5HABER F5HABER
Özgür Özel'den Müsavat Dervişoğlu'na ziyaret: Yollarımızın yeniden kesişmesinden onur duyuyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı. Açıklamanın ardından gazetecilerin soruları yanıtlandı.

Özel’i İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarından Şükrü Kuleyn, Selcan Hamşıoğlu ve Enver Yılmaz karşıladı. Karşılamanın ardından Özel, Dervişoğlu’nun makam odasına geçti.

Saat 12.00 civarında İYİ Parti Genel Merkezi'nde başlayan görüşme, 13.00'te sona erdi.

Özel'in genel başkanlığa İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu’na ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

İki liderin görüşme sonrası açıklama yaptı.

Açıklamaya başlayan Müsavit Dervişoğlu, Özgür Özel'in ziyareti için teşekkür etti.

Dervişoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

CHP ile İYİ Parti'nin ortak çalışmalar gerçekleştirdiği kamuoyunun malumudur. Bundan sonra da ortak çalışmaları sürdüreceğiz. Farklı şeyleri düşündüğümüz partilere de diyaloğu kapatmadık.

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları ise şöyle:

Bu önemli görevde başarılar diliyorum. Biraz önce başkanımızın söylediği gibi kişisel hukukumuz da hem eskilere hem de çok başarılı bir yaşanmışlık sürecine dayanmıştır. İki genel başkan olarak yollarımızın yeniden kesişmesinden dolayı onur duyuyorum. 

Grubu bulunan iki siyasi parti olarak ilişkilerimizi yürüteceğiz. Temel mottomuz muhalefete muhalefet etmemek.

Sayın Meral Akşener'in bir kez daha emeklerine sağlık. Bütün İYİ Partilileri saygıyla selamlıyoruz. Bundan sonra da iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR

Emniyette yaşanan Ayhan Bora Kaplan krizine yönelik gelen soruya Dervişoğlu, "Dünkü grup konuşmasında bir değerlendirmede bulundum. Bu tür şeyler siyasi partilerin genel başkanları tarafından telaffuz ediliyor ama muhalefet partiler ne olup bittiğine dair sıhhat derecesi yüksek bilgiye sahip değil. Dolayısıyla eksik bilgiyle yanlış yorum yapmamaya özen göstermem lazım. Bir de beni tanıyorsunuz önemli sorulara ayaküstü cevap vermekten azami ölçüde uzak dururum. Diğer atamayla alakalı benzer atamalar Türkiye'de ilk kez yaşanmıyor. Dolayısıyla bu tür atamalardan olan şikayetlerimizi de sıklıkla ifade ettik ama böyle bir atama da bizim açımızdan sürpriz olma özelliği  taşımıyor. Hükümeti ve onun başındaki zatı bu konularda özen göstermeye davet ediyorum" dedi.

Özel ise "Herkes aklını başına alsın. Huzur içinde yaşayacaksak adalete güven duymamız lazım. Bu şartlarda, mahkemeye güvenin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Mesele fevkalade yanlıştır. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanının bir an önce açıklama yapması lazım" dedi.

SONRAKİ HABER