için kaldı

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin son açıklama

AÜ Rektörü Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, sağlık durumunda kötüleşme yok, makine desteği olmadan da solunum var...

F5HABER F5HABER
Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin son açıklama

Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 5'inci günde devam ediyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten Baykal'ın son sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.

İbiş şunları söyledi:

"Nörolojik bulgular dünle aynı. Kötüye gidiş yok, bizim için çok önemli unsur bu şu aşamada. Genel destek dışında solunum desteği ve beyin koruma devam ediyor. Ekiplerimiz sürekli muayenelerini yapıyorlar. Ama şu anda önemli bulgulardan birisi makine desteği çıkarıldığı zaman solunum fonksiyonu mevcut ama yorulmaması için devam ediyor. Bir çok spekülatif haber var ama bizi takip edin diyoruz. "

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin son açıklama - Resim : 1
Kılıçdaroğlu, ziyaretinde doktorlardan bilgi aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu da tedavisi süren Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Doktorlardan bilgi alan Kılıçdaroğlu, çıkışta açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Bizi sevindiren, kötüye gidiş yok. Umutluyuz inşallah hastalığa direnir ve bir süre sonra görevine geri gelir, milletvekilliğini sürdürür. Bütün dualarımız Sayın Baykal'la. İnşallah kısa süre içerisinde şifa bulur, hastaneden ayrılır" dedi.

SAĞLIK BAKANI: KÖTÜLEŞME YOK, CİDDİYETİNİ KORUYOR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Baykal'ın durumuyla ilgili olarak son açıklamasında şunları kaydetti: "Sürekli takip ediyoruz. Bize Rektörün son gönderdiği mesaj, şu anda ciddiyetini koruyor. Kötüleşme yok. İnşallah daha olumlu istikamette gelişecek. Uyutma devam ediyor. Beyin dinlendiriliyor. Bu, tedavi amaçlı, beynin yorulmaması, ödemin gerilemesi için. Sayın Baykal'ın tedavisi Türkiye'nin en yetkili hekimleri tarafından takip ediliyor. Biz de takip ediyoruz."
Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün sabah saatlerinde tomografiye girdi. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Baykal'ın son sağlık durumu ile ilgili bilgileri Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in tomografi sonuçlarını doktorlarla degerlendirip kamuoyu ile bilgi paylaşması bekleniyor.

SONRAKİ HABER