Konya'da Yeni Yıl, Dua Ve Eğlenceyle Kutlandı

KONYA'da binlerce kişi 2012'e veda edip, yeni yılı coşkuyla kutlarken, aynı saatlerde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi düzenlendi. Konya'da yeni yılın ilk bebeği 2013'ün 3'üncü dakikasında dünyaya geldi. Eğlence merkezlerinde buluşan binlerce kişi 2012'ye veda ederken, 2013 yılını coşkuyla kutladı. Konyalılar, müzik eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar...

F5HABER F5HABER
Konya'da Yeni Yıl, Dua Ve Eğlenceyle Kutlandı

KONYA'da binlerce kişi 2012'e veda edip, yeni yılı coşkuyla kutlarken, aynı saatlerde Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethi ve Gençlik Gecesi düzenlendi. Konya'da yeni yılın ilk bebeği 2013'ün 3'üncü dakikasında dünyaya geldi. Eğlence merkezlerinde buluşan binlerce kişi 2012'ye veda ederken, 2013 yılını coşkuyla kutladı. Konyalılar, müzik eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

Yılbaşının kutlandığı aynı saatlerde Mevlana Kültür Merkezi'nde de Mekke'nin Fethi'nin 1383'üncü yıldönümü kutlandı. Gecede, dünya birincisi Türk ve yabancı hafızlar tarafından Kuran-ı Kerim okudu. Bu sırada bazi kişiler kendinden geçerek gözyaşlarını tutamadı. Kutlamalar sırasında kültür merkezi girişinde yapılan üst aramalarında çok sayıda biber gazı, ekmek bıçağı, çakı gibi aletlerin çıkması dikkat çekti.

KONYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ

Konya'da yılın ilk bebeği ise Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya geldi. Emrah ve Aysel Kurnaz çiftinin kız bebeği saat 00.03'de normal doğumla dünyaya gözlerini açtı. Yılın ilk bebeği 53 santimetre boyunda ve 2 kilo 940 gram ağırlığında dünyaya geldi. Böyle bir günde baba olmanın çok güzel olduğunu belirten baba Emrah Kurnaz, "İkinci kez baba oldum. Oğlumun böyle bir günde dünyaya geldiği için çok mutluyum" dedi.

KONYA'DA YILIN İLK TRAFİK CEZASI

Konya'da yılın ilk trafik cezası 00.01'de alkollü araç kullanmaktan dolayı 28 yaşındaki Tuğba Ataman'a yazıldı. Yeni yıla girilmesiyle birlikte merkez postahane önünde uygulama yapan trafik ekipleri tarafından durdurulan Tuğba Ataman yapılan alkol testinde 1.09 promil alkollü çıktı. Yapılan işlemler sonucu Tuğba Ataman'ın ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken, 700 Tl de para cezası verildi. Verilen ceza karşısında kendisini gülmekten alamayan Ataman, ilk kez ceza ile karşılaştığını söyledi.

(DHA - Tolga YANIK)
SONRAKİ HABER