Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Ortadoğu çağrısı: "İktidar Türkiye'yi ateşten uzak tutmalı"

İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Kasım Süleymani'nin füzeli saldırıyla öldürmesinin yankıları sürerken, saldırıya ilişkin Türkiye'den ilk tepki Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Umarız Ortadoğu bir uçuruma sürüklenmez. İktidar Türkiye'yi Ortadoğu'daki ateşten uzak tutmalı" dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, Libya'ya asker göndermenin yanlış olduğunu da yineledi.

F5HABER F5HABER
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Ortadoğu çağrısı: "İktidar Türkiye'yi ateşten uzak tutmalı"

ABD'nin, İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Kasım Süleymani'yi füzeli saldırıyla öldürmesi dünya gündemine bomba gibi düştü. Dünyayı tedirgin eden olayla ilgili İran, 'Karşılığı sert olacak' derken Türkiye'den de ilk tepki Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

HÜKÜMETE ORTADOĞU ÇAĞRISI

Televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı namıyla bilinen Kasım Süleymani suikastına ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu ve hükümete çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, "ABD'nin İranlı komutanı öldürmesi Ortadoğu'da yeni sorunların başlangıcı olabilir. Umarız Ortadoğu bir uçuruma sürüklenmez. İktidar Türkiye'yi Ortadoğu'daki ateşten uzak tutmalı" dedi.

EASTMED PROJESİ

Öte yandan partisinin 'hayır' oyu verdiği Libya tezkeresini değerlendiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, Libya'da Birleşmiş Milletler barış gücü oluşturulması talebinde bulunmasının en doğru yol olduğu görüşünü tekrarladı. 

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şu görüşü dile getirdi: "Asker gönderdiniz Libya'ya ne olacak? Asker göndermekle Doğu Akdeniz'de oyunu bozduğunuzu düşünüyorsanız bozulmadığı görüldü. Onlar da oturdu Yunanistan ile anlaşma yaptı. Bir asker de Yunanistan'a gönderin o zaman."

Kılıçdaroğlu, acilen diplomasinin devreye sokularak bölge ülkeleriyle samimi ilişkiler kurulması gerektiğini söyledi.

BABACAN VE DAVUTOĞLU İTTİFAK 

CHP liderinin gündeminde iç siyasete ilişkin gelişmeler de vardı.
 
Kılıçdaroğlu'na Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partilerinin Millet İttifakı içinde yer alıp almayacakları soruldu.
 
"Milet İttifakı'nın öngördüğü ortak noktalarda benzerliklerimiz çok fazla. Hatta yüzde 99 oranında diyebilirim. Parlamenter sistem, güçler ayrılığı gibi demokratik temel kurallar noktasında görüş birliği var. İttifak için erken, seçim ortamında bakacağız. "

YERLİ OTOMOBİL

CHP lideri Kılıçdaroğlu bir süre önce tanıtılan yerli otomobil için de, "Yerli araba yapmaya karşı çıkmak Türkiye'nin çıkarları açısından doğru değil. Türkiye teknolojideki hızlı değişimi yakalar ve sürdürürse bir dünya markası yaratabilir" şeklinde konuştu.  

Bir gazetecinin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yerli otomobili getirirlerse bir deneme turu yapabiliriz" dedi.  

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul projesinin olmayacağı iddiasını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bu bütçeyle yapacaklarla buyursunlar yapsınlar" şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarın amacının gündem değiştirmek olduğunu da savundu.

SONRAKİ HABER