Kadir Şeker davası tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Hukukun üstünlüğü mü sosyal medyanın baskısı mı?

Konya'da sevgilisini darbeden kişiyi, engellemek isterken öldüren Kadir Şeker , “meşru müdafaa” tartışmasını açtı, konu sosyal medyada trend oldu. Şeker'le ilgili açılan çok sayıda hashtag'in yanı sıra gerçekleştirilen imza kampanyaları ile de konuya olan ilginin bitmemesi  sosyal medya aracılığıyla duyurulan ve buna bağlı olarak seyri değişen vakaları akla getirdi. İntell4  bu olayları derledi ve çarpıcı bir başlıkla okuyucularıyla paylaştı "Hukukun üstünlüğü mü sosyal medyanın baskısı mı?"

F5HABER F5HABER
Kadir Şeker davası tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Hukukun üstünlüğü mü sosyal medyanın baskısı mı?

Konya’da, parkta sevgilisini döven Özgür Duran’a müdahale ettiği sırada yaşanan arbede sırada Duran’ın ölmesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilen 20 yaşındaki Kadir Şeker’e Türkiye’nin dört bir yanından destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Hak ve adalet arayışında sosyal medyada önemli bir baskı unsuru haline geldi. Özellikle şiddet olaylarının üzerine, sosyal medyada gösterilen tepkilerle gidildi ve gündemden düşürülmesi engellendi. 

Son dönemlerde hangi olaylarda sosyal medyanın etkisi görüldü? Yargılanma sürecinde bu adalet arayışının nasıl katkısı oldu? 

intell4'de yer alan haberde Türkiye'yi ayağa kaldıran Kadir Şeker davasına ilişkin önemli detaylar ele alındı:

Üniversite hazırlık öğrencisi olan Kadir Şeker, Selçuklu İlçesi, Kosova Mahallesi’nde bir parkta ağlama sesi duyarak, Özgür Duran ile Ayşe D. Arasında yaşanan tartışmaya ve Duran’ın sevgilisini dövdüğüne şahit oldu. Meyve soymak için yanında taşıdığı bıçağı çıkararak Duran’ın kendisine saldırmasına engel olmaya çalışan Şeker, boğuşma sırasında kalbinden yaralanan Duran’ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, teyzesinin evinde gözaltına alındı.
 
‘Kasten yaralama’, ‘yağma’, ‘hırsızlık’ ve ‘uyuşturucu madde ticareti’ suçlarından toplam 19 ayrı suç kaydı bulunan Duran’ın ölümünün ardından Kadir Şeker verdiği ilk ifadesinde; olayda bir kastı olmadığı, dayak yiyen kadına yardım etmek istediğini belirtti. Yüzünde çok sayıda darp izi olan Şeker, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı.

Kadir Şeker davası tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Hukukun üstünlüğü mü sosyal medyanın baskısı mı? - Resim : 1

KADİR ŞEKER SERBEST BIRAKILSIN
 
Kadir Şeker’in tutuklanmasının basına yansıması sosyal medya kullanıcılarını aynı hastag altında bir araya getirdi. Twitter’da #kadiricinadalet etiketiyle kampanya başlatıldı. Ünlü isimlerin de destek verdiği etikete, hızlı bir biçimde Türkiye genelinde binlerce mesajın yazıldı. Hemen ardından Kadir Şeker’in tutuksuz yargılanması için bir imza kampanyası hayata geçirildi. Kampanyada binlerce imza toplanırken, Konya Barosu’ndan bir açıklama geldi.

Kadir Şeker davası tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Hukukun üstünlüğü mü sosyal medyanın baskısı mı? - Resim : 2

Tanık ifadelerinin alındığı davada, olaya balkondan şahit olan iki kişi Kadir Şeker’in ifadeleri doğrularken, çeşitli kurum ve kuruluşlar da davaya müdahil olarak Kadir Şeker’e destek vermek için sıraya girdi.

Sosyal medyada büyük bir destek kampanyasının oluştuğu Kadir Şeker davası süreci tüm Türkiye tarafından merakla izlenirken, son yıllarda sosyal medyaya yansımalarının ardından karar değişikliği ile sonuçlanan davalar da bir kez daha gündeme geldi.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SONRAKİ HABER