İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 480 olduğunu açıkladı

F5HABER F5HABER
İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda beşinci güne girildi. Ordu birlikleri ve yerel unsurların ilerleyişi sürüyor.

Harekatta Rasulayn kontrol altına alındı. Beşinci günde gözler Tel Abyad'a çevrildi.

Sayı 480 oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB): Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu.

İşte dakika dakika gelişmeler...

EĞİTİME 3 GÜN ARA

Şanlıurfa Valiliği, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinin tamamında, Suruç ve Birecik ilçelerinde ise sınıra yakın bölgelerindeki okullarda eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi. 

"KAHRAMAN KOMANDOLARIMIZ RASULAYN'DA"

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından 'Kahraman Komandolarımız Rasulayn'da' paylaşımı yaptı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 459

Fırat’ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 459 oldu.

TERÖR HEDEFLERİ VURULDU

Tel Abyad'daki terör hedefleri obüs atışlarıyla vuruldu. Kentteki çatışma sesleri Akçakale'den duyuluyor.

KARGO UÇAĞI GÖRÜNTÜLENDİ

Reuters haber ajansı, Nusaybin'in karşısındaki Suriye kenti Kamışlı'da devriye gezen Amerikan birliklerinin fotoğraflarını servis etti.

Demirören Haber Ajansı ise, Kamışlı ilçesindeki havaalanına inen kargo uçağının görüntülendiğini bildiriyor. Havaalanına inen uçağın hangi ülkeye ait olduğu ve ne taşıdığı ise belirlenemedi.

9 Ekim'de başlayan harekatta YPG'li teröristler Kamışlı'dan Nusaybin'e yüzlerce havan mermisi attı ve 11 sivil hayatını kaybetti.

HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

Ayn El Arab üzerinde helikopter hareketliliği yaşandı. Öğleden sonra hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen iki helikopterin, terör örgütünün kontrolündeki Ayn El Arab üzerinde uçuş yaptığı görüldü. Bir süre havada tur atan helikopterlerin, daha sonra terör örgütünün kontrolündeki bölgenin iç kesimlerine doğru uçarak gözden kaybolduğu görüldü.

İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! - Resim : 1

KONTROL ALTINA ALINAN YERLER

 Barış Pınarı Harekâtı'nda şimdiye kadar kontrol altına alınan yerler.

İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! - Resim : 2

ÜÇ HAVAN MERMİSİ ATILDI

Demirören Haber Ajansı: Rasulayn'ın teröristlerden kurtarılmasından dakikalar önce Ceylanpınar'a üç havan mermisi atıldı. Mermiler, Ceylanpınar Devlet Hastanesi bahçesi ile jandarma karakolu yakınlarına düştü.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nusaybin ilçesinde YPG'li teröristlerce havan ve roket saldırılarının yapıldığı yere geldi. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, dün ve önceki gün hayatını kaybedenler için başsağlığında bulundu. İlçe merkezindeki esnafı da ziyaret eden Bakan Soylu, daha sonra sınır hattında incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunduğu vatandaşlara "Sabırlı olacağız" dedi. Kamışlı'dan Mardin'e 300'e yakın havan mermisinin atıldığını söyleyen Bakan Soylu, "Teröre coğrafyımızın hiçbir noktasında müsamaha etmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

RESULAYN'IN MERKEZİ KONTROL ALTINDA

Milli Savunma Bakanlığı: Fırat'ın doğusundaki Resulayn meskun mahali kontrol altına alındı. 

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn'da kontrolün ele geçirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Rasulayn meskun mahali kontrol altına alındı" denildi.

İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! - Resim : 3

İKİ KÖY KURTARILDI

Yerel kaynaklar, Tel Abyad çevresindeki Deba ve Dedat köylerinin kurtarıldığını aktarıyor.

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

 Rasulayn'ın kıyısındaki Sanayi Mahallesi YPG'li teröristlerden temizlendi.

AKÇAKALE'YE HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

Akçakale'de gazetecilerin kaldığı otel yakınına havan mermisi düştü. Şanlıurfa'ya bağlı Akçakale, teröristlerin kontrolündeki Tel Abyad'ın hemen karşısında yer alıyor.

Anadolu Ajansı, ilçe merkezine düşen iki havan mermisinin patlamadığını bildiriyor.

TERÖR MEVZİLERİNDEN DUMAN YÜKSELİYOR

Obüs atışlarıyla vurulan Ceylanpınar'ın karşısında yer alan Rasulayn'daki terör mevzilerinden yer yer duman yükseliyor. Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! - Resim : 4

TBMM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Harekat, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin memleketlerine veya Suriye'de istedikleri yere güvenli ve gönüllü geri dönmelerini kolaylaştırmaya yönelik uluslararası çabayı yine uluslararası hukuk kuralları doğrultusunda ve ilgili BM kuruluşlarının eş güdümünde destekleyecektir."

BAKAN AKAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, sınır hattındaki Harekat Merkezi'ne gelerek harekattaki son durumu sahada inceledi. Bakan Akar, "Kesinlikle ABD ve koalisyon askerinin vurulması söz konusu değil. Zaten karargahlarımızla ABD’liler arasında gerekli koordinasyon yapılıyor. Barış Pınarı Harekatı'nı vatanımız ve milletimiz için bir kez daha başaracağız" dedi.

İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! - Resim : 5

AA DUYURDU

Anadolu Ajansı: Harekata destek veren Suriye Milli Ordusu (SMO) savaşçıları, Münbiç ve Kamışlı'yı birbirine bağlayan stratejik M4 karayoluna ulaştı. M4, harekatın en stratejik hedeflerinden birisiydi.

Yol, Suriye'nin kuzeybatısından kuzeydoğusuna kadar uzanıp Suriye-Türkiye-Irak sınırı üçgenindeki Kamışlı ilçesine kadar uzanıyor.

Halep-Haseke yolu olarak da bilinen M4, Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta.

STRATEJİK NOKTAYA ULAŞILDI

 Suriye Milli Ordusu askerleri Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

LASTİK VE MAZOT YAKIYORLAR

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

SİVİL ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Teröristlerin Suruç'taki sivillere yönelik havan mermili saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

YERLE BİR EDİLDİ

Canlı yayında bombardıman anları görüntülendi. Rasulayn'daki terör hedefleri yerle bir edildi.

TERÖR MEVZİLERİ VURULUYOR

Harekatın dördüncü gününde terör mevzileri nokta atışlarıyla vuruluyor. Ceylanpınar'ın karşısındaki Resulayn'da terör mevzileri böyle vuruldu.

MSB'DEN AÇIKLAMA

 Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından etkisiz hale getirilen terörist sayısını güncelledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Fırat’ın doğusunda icra edilen Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri etkili şekilde karadan ve havadan vuruldu. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 415’e ulaştı" ifadelerine yer verildi.

İşte Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! - Resim : 7

SONRAKİ HABER