İstanbul’da tatil ipuçları

İstanbul’da yaşayanlar tatile çıkmak istediklerinde trafikte uzun süre zaman geçirmek istemiyor. Özellikle tatil için çok fazla zaman ayıramayanların tercihi, İstanbul’a yakın yerler oluyor. Sizler için küçük bir araştırma yaptık ve İstanbul’a yakın mesafede yer alan eşsiz güzellikte tatil bölgelerini belirledik. Hemen listemize göz atabilir, tatilinizi kentten çok fazla uzaklaşmadan bu bölgelerde yapabilirsiniz.

F5HABER F5HABER
İstanbul’da tatil ipuçları

1. Sapanca

İstanbul’da tatil ipuçları - Resim : 1

Listemizin ilk sırasında doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Sapanca yer alıyor. Sapanca, “İstanbul’un arka bahçesi” lakabına sahiptir. Sadece kentlilerin değil yabancıların dahi ilgi gösterdiği bir bölge olduğunu da ekleyelim. Muhteşem doğa manzaraları, zengin bitki örtüsü ve huzurlu atmosferi ile dinlenmek isteyenlerin yegane seçimi olabiliyor. Tertemiz bir havaya sahip olması da Sapanca’yı özel kılan unsurlardan biridir. Kentin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler rotasını genellikle Sapanca yönüne çeviriyor. Elbette tıpkı İstanbul otelleri gibi Sapanca otelleri de internetten keşfedilebilir. Etstur üzerinden bu otelleri görebilir ve rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

2. Ağva

İstanbul’da tatil ipuçları - Resim : 2

Henüz çok fazla popülerlik kazanmadığı için Sapanca’dan çok daha sakin bir bölge olarak kalmayı başaran Ağva da tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Ağva’nın İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıkta yer aldığını biliyor musunuz? Kalabalık kent hayatından bunalanlar için harika bir alternatif olan bu bölgede sizi yemyeşil bir doğa karşılıyor. Kumsalı ve koyları ise size harika yürüyüş lokasyonları sunuyor. Özellikle Kilim Koyu ile Saklı Göl mutlaka gezmeniz gereken yerlerdir. Zamanınız kalırsa Gelin Kayası bölgesini de gezmenizi öneririz. Peki, Ağva’da konforlu bir otel bulabilir misiniz? Elbette Ağva’da hizmet veren çok sayıda otel var ve kendi bütçenize uygun olanları kolayca bulabilirsiniz. Etstur internet sitesine tıklayın ve seçeneklere göz atın. Otel bulmak işte bu kadar kolay!

3. Kilyos

İstanbul’da tatil ipuçları - Resim : 3

Kilyos, İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan ve Sarıyer’e de komşu olan harika bir yerdir. Kentten uzaklaşmak istemeyenler için eşsiz bir tatil lokasyonu olan Kilyos’ta özellikle hafta sonu tatilinizi geçirebilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde çok daha fazla ilgi gören Kilyos, sahili de olan bir yerdir. Bu nedenle denize girerek yüzme ve güneşlenme keyfini yaşayabileceğiniz en güzel tatil yerlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu bölgede gezebileceğiniz yerler de var ve özellikle Kilyos Kalesi, bunların başında geliyor. İstanbul fethedildiğinde, 1453 yılında dikilen çınar ağacını da görebilirsiniz.

4. Riva
Beykoz’a bağlı ve son derece şirin bir yer olan Riva, İstanbul’da alternatif tatil önerileri isteyenler için idealdir. Bu bölge Çayağzı Köyü olarak da biliniyor ve internette araştırısanız bu ismi de kullanabilirsiniz. Kente oldukça yakın ve aynı zamanda dar sokakları sizi uzun yürüyüşlere davet ediyor. Bu bölgede denize girebilirsiniz. Mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Riva Kalesi’dir. Özellikle gün batımını izlemek isteyenler rotasını bu kaleye çeviriyor çünkü muhteşem bir manzaraya sahip! Kente bu kadar yakın olmasına karşın son derece temiz bir havaya sahip olduğunu da ekleyelim. Peki, konaklama seçenekleri var mı? Etstur internet sitesine tıklayarak otelleri listeleyin ve size uygun olan oteli seçin.

5. Polonezköy

İstanbul’da tatil ipuçları - Resim : 4

İstanbul’a sadece 25 km mesafede yer alan Polonezköy de eşsiz bir tatil yeridir. Bu köy, 1800’lü yıllarda Polonyalılar tarafından kurulmuş. Kent merkezinden sürgün edilen Polonyalılar bu bölgede bir köy inşa ederek burada yaşamaya başlamışlar. Halen geçmişin izlerini bazı mimarilerde görmek mümkün oluyor. Özellikle 1914 yılında inşa edilen Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etmenizi öneririz. Bölgede bulunan otelleri ise ETS üzerinden kolayca inceleyebilirsiniz. İstanbul’da bulunan tüm otelleri gözden geçirmenin kolay yolu Etstur, hafta sonu tatillerinde de imdadınıza yetişiyor.

 

 

SONRAKİ HABER