Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde Batı dünyasına tepki gösterdi

Dünyada ilk defa düzenlenen Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı dünyasına "İslam karşıtlığı üzerinden kendi güçlerini tahkim ediyorlar" diyerek tepki gösterdi

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde Batı dünyasına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'de konuşuyor. 'Meseleler ve problemlerle ilgili çözüm yollarının tespiti çok önemlidir" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

250 Müslüman dini lider, akademisyen ve temsilciye ev sahipliği yapıyoruz. Ülkemizde ilk kez düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nin Müslüman ümmetinin sorunlarını çözümüne imkan sağlayacağına inanıyorum. Alınan kararları fille geçirilmesi çok daha önemlidir, yoksa verilen bunca emek eksik kalacaktır, yarım kalacaktır.Bizler birbirimizi Allah icin seven, burada Allah rızası için toplanan insanlarız. Aramızdaki farklılaklar kardeşliğimize ve muhabbetimize mani değildir.

BU DAVRANIŞLAR MÜSLÜMANLARA YAKIŞMAZ
Bizler birbirini Allah için seven burada Allah rızası için toplanan insanlarız. Aramızdaki farklar, kardeşliğimize mani değildir. Habil ile Kabil'den bu yana kardeş kavgası her ne kadar istenmese de insan hayatının bir parçası olmuştur. İslam barış dinidir. İslam'da kardeşlik hukuku mümin kardeşlerine destek olmakla beraber sıkıntılarına da taraf olmayı gerektirir. Müslüman komşusu açken yatamayacak kadar etrafıyla hemhal olması gereken kişidir. Bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın anlayışı bir Müslüman'a yakışan bir davranış değildir. Müslüman yaşadığı hayatı bizatihi içinde olarak yaşayan, çalışmasıyla, eğitim öğretimiyle diğer insanlara örnek olan insandır. Müslüman çevresine güven aşılayan insandır. Bizlerin nerede olursak olalım hayatın içinde olmamız, aktif bir tavır sergilememiz gerekiyor. Kardeşlerimizden başlayarak sorun ve sıkıntılara müdahale etmemiz önem arzediyor. Kendi aramızdaki çatışmaları Müslüman olarak kendimiz çözmüyoruz. İslam'ın dışındakiler bunu çözüyor. Onlara kalınca işte varil bombaları yağmaya başlıyor. Bunun adı zaman zaman kimyasal silah, zaman zaman konvonsiyonel silah oluyor. Geçmişte anlaşma yapılmış, kimyasal silahlara karşı uluslararası kuruluşlar tavır koymalıymış. Neticesi ölüm olduktan sonra hangi silah olursa olsun suçtur. Kimyasal silahlarla 1000 kişi ölmüşse konvansiyonel silahlarla yüz binler öldü. Hiç bunu konuşmuyorlar, dile getirdikleri hep bu.

KENDİ GÜCÜNÜ TAHKİM EDİYOR
Katil sürülerinin terör eylemleri bize zarar vermesinin yanı sıra İslam karşıtı çevrelere dört gözle bekledikleri fırsatı da veriyor. Batı dünyası İslam karşıtlığı üzerinden kendi güçlerini tahkim ediyorlar. Geçen telefonda birine söyledim telefonda. 5 milyon insanı katlettiniz şimdi kalkıyorsun Suriye ile ilgili bana akıl veriyorsun . Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa'da müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Müslüman kadınlar sırf başörtüsü taktıkları için tacize uğruyor, en önemli örneği Fransa. Bizim dinimizde ayrım yok. Sırf Müslüman oldukları için katledilen, evlerinden yurtlarından kovulan kardeşlerimiz var. Arakan'daki kardeşlerimizin durumuna baktım, 600 bin kişi ciddi sıkıntılar içinde yaşıyor.

SONRAKİ HABER