Fenomen Neslim-İnanç Gören operasyonu: Sıradan ipleri "gençleştirme ipi" diye satmışlar!

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen'in gözaltına alındığı 25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonun ayrıntılarına ulaşıldı. Operasyonda herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere N.G. etiketi basılarak kolajen ip tedavisi, gençleştirme ipi adları altında pazarlama yapıldığı ve müşterilerin bu şekilde dolandırıcılık mağduru edildiği belirlendi.

F5HABER F5HABER
Fenomen Neslim-İnanç Gören operasyonu: Sıradan ipleri "gençleştirme ipi" diye satmışlar!

Emniyetin sosyal medya fenomenlerine yönelik düzenlediği operasyonlar etkin ve kararlı bir şekilde devam ediyor.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 25 ilde Kuyu-8 operasyonları düzenlendi.

FENOMEN ÇİFT TUTUKLANDI

Sosyal medyada 'Neslim Güngen' olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de içinde bulunduğu 61 şüpheli Kuyu-8 operasyonları sayesinde kıskıvrak yakalandı. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla düzenlenen 'KUYU-8' operasyonlarında Neslim Güngen olarak bilinen Neslihan Güngen ve inanç Güngen tutuklandı.

SAHTE BELGELERLE İŞ YERİ AÇMALARINA ARACILIK ETMİŞLER

Şüpheliler Neslihan ve İnanç Güngen'in, sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri tespit edildi.

Sahte "CE" belgeleri düzenleyerek, herhangi bir kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı olarak ürettikleri cihazlarla ülke genelinde 44 ayrı "taksirle yaralama" suçuna sebep oldukları tespit edilen Güngen çiftinin, açık kaynaklarda benzer içerikli 746 ayrı şikayetin yer aldığı dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini, diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları belirlendi.

Operasyonlarda çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, belgeleri sahte olan medikal cihaz ve çok miktarda nakit paraya el konuldu.

2 BİN TL'YE SAHTE BELGE HAZIRLATMIŞLAR

Fenomenlere yönelik düzenlenen operasyonda sahte ustalık kalfalık belgelerini 2 bin TL’ye Ankara’daki sahte belge düzenleyen kişiye hazırlatıp franchaiselarına 20 bin liraya sattıkları tespit edildi. Ayrıca MEB, Halk Eğitim kurumlarla yapılan yazışmada franchaise’ların çoğunun sisteme kayıtlı belgesinin mevcut olmadığı ortaya çıktı. Ürün takip sistemi Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmada UTS veri tabanına kayıtlı herhangi bir ürünlerinin bulunmadığı, Sahte üretilen CE belgelerinin teknik dosya ve test süreçlerine haiz olmadığı tespit edildi.

SIRADA İPLERİ GENÇLEŞTİRME İPİ DİYE SATMIŞLAR

Neslim Güngen, franchaiselarından hizmet aldığı sırada sağlığı olumsuz etkilenen müşterilerin şikayeti üzerine, taksirle yaralamadan işlem gören franchaiseların, kendilerine yasadışı makine satışı yapan Güngen’in aleyhine dolandırıcılık müştekisi oldukları ortaya çıktı. Herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere N.G. etiketi basılarak kolajen ip tedavisi, gençleştirme ipi vb. adlar altında pazarlama yapıldığı ve müşterilerin bu şekilde dolandırıcılık mağduru edildiği belirlendi.

İSİM HAKKI İÇİN YÜKSEK PARALAR İSTENMİŞ

Ayrıca fenomen çift, Franchaise anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek meblağda para talebinde bulundu. Ve ödemelerin banka kanalıyla değil taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devri şeklinde gerçekleştirildiği ortaya çıktı. İsim hakkı ödemesi olarak bedelsiz devralınan taşınır ve taşınmaz malların suçta işbirliği içerisinde olunan galerici ve emlakçılar üzerinden vergisel suçlara ve suç gelirlerinin aklanmasına ilişkin kriminal faaliyetlere konu edildiği saplandı.

İŞLEM HACMİ 1.5 MİLYAR TL

Neslim Güngen ve İnanç Güngen, tarafından yönetilen şirketler arasında gerçeğe aykırı sözde ticari faaliyetlere konu sahte fatura kesildiği, şirketler arasında hesap hareketlerinin toplam hacminin 1.5 Milyar TL olduğu, bu olağan akışa aykırı hareketliliğin suçtan elde edilen gelirin aklanmasına yönelik olduğu anlaşıldı.

POLİSİ DANS EDEREK KARŞILAMIŞ

Öte yandan Neslihan Güngen'in gözaltına alınmadan bir gece önce bir eğlence merkezinde sabaha kadar eğlendiği ve bu nedenle alkollü olduğu ortaya çıktı. Bu sebepten dolayı Neslim Güngen, gözaltı işlemleri sırasında polisi dans ederek karşıladı.

SONRAKİ HABER