Eski bakan evinde ölü bulunmuştu... Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Ailesi, Yılmaz'ın ölüm nedenini açıkladı.

F5HABER F5HABER
Eski bakan evinde ölü bulunmuştu... Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz (76) vefat etti.

Bir dönem Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan Yılmaz, Beşiktaş'taki ikametinde hayatını kaybetti.

AİLESİ ÖLÜM NEDENİNİ AÇIKLADI

Yılmaz'ın ailesi ölümün kalp krizi sebebiyle gerçekleştiğini açıkladı.

Yılmaz'ın ailesinin açıklaması şu şekilde:

“En değerli varlığımız, aile büyüğümüz, sevgili babamız, canımız, Tek-Art Holding Yönetim Kurulu Başkanımız, eski Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı bugün Beşiktaş’taki evinde ailesinin yanında dinlendiği odasında saat 13.00 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef kaybettik. 

Cenazesi, 26 Nisan 2024 Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat  Fakültesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecektir. Bütün sevenlerinin, yakınlarının, dostlarının ve Trabzonspor camiasının başı sağ olsun.”

Ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri Yılmaz'ın evine geldi. Ekiplerin evdeki incelemelerinin ardından Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ölüm haberini aldıktan sonra Mehmet Ali Yılmaz'ın evine gelen Erol Köse, Yılmaz'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti, başka bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun. Adam gibi adamdı." ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde, Trabzon’un Of ilçesi Gülderen Köyü’nde doğdu.

İstanbul’a taşındıkları için ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi de Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı. 

1973 yılında ‘TEK-ART’ adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978-1988 yılları arasında 10 defa vergi rekortmeni oldu.

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankasının (Titibank–İmpexbank) sahibi oldu. Basın sektörüne girerek 1983-1989 yılları arasında Güneş gazetesini yönetti.

1991-1995 yılları arasında DYP'den Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz, 1982-2001 yılları arasında, çeşitli dönemlerde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yaptı.

SONRAKİ HABER