Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak AK Parti'nin itirazları sonucunda yapılan yeniden sayımlar nedeniyle mazbatasını alamayan Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı resmileşti. İmamoğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

F5HABER F5HABER
Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı


AK PARTİ'NİN TALEBİNE RET

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dün YSK'ya başvuruda bulunan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu'na da, olağanüstü itiraz sonuçlanana kadar, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için talep de bulunmuştu.

Tüm oyların yeniden sayıldığı ilçelerden Maltepe'deki sayımın tamamlanmasının ardından ıslak imzalı tutanaklar öğle saatlerinde İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderildi. İlçe tutanaklarının birleştirilmesinin ardından İl Seçim Kurulu'ndan karar çıktı. AK Parti'nin talebi reddedildi.

İMAMOĞLU MAZBATASINI ALMAYA BÖYLE GİTTİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu mazbatayı almak için İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne doğru yola çıktı. Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte İl Seçim Kurulu'na gittiği araç içinde görüntülendi. Fotoğrafta eşi ile yanyana oturan Ekrem İmamoğlu gülümsediği görülüyor.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı - Resim : 1

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı - Resim : 2

OY FARKI: 13 BİN 729

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti

İL SEÇİM KURULU KARARI

Tüm oyların yeniden sayıldığı ilçelerden Maltepe'deki sayımın tamamlanmasının ardından ıslak imzalı tutanaklar İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderilmişti. İlçe tutanaklarının birleştirilmesinin ardından İl Seçim Kurulu'ndan karar çıktı.

DEVİR-TESLİM 18.00'DE

İmamoğlu mazbatasını almasının ardından Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geçerek görevi Mevlüt Uysal'dan devralacak. Devir teslim töreninin saat 18.00'de yapılması bekleniyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Seçim sonuçlarıyla ilgili hukuki süreç ise devam ediyor. Önümüzdeki süreçte YSK, AK Parti'nin İBB Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli itirazını ele alacak. AK Parti'nin verdiği 44 sayfalık dilekçe ve üç bavul içindeki delillerinin somut veri olduğu kabul edilirse bu kez seçim sonucunu etkileyip etkilemediğini incelenecek. Delillerin sonucu etkilediğine karar verilirse YSK, İBB seçimlerinin iptaline ve yenilenmesine karar verebilecek.

MAZBATA VERİLMESİN TALEBİ

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dün YSK'ya başvuruda bulunan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu'na da, olağanüstü itiraz sonuçlanana kadar, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için talep de bulunmuştu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alıyor.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun mazbatasını almak üzere Ekrem İmamoğlu'nu Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na çağırdığı bildirdi.

Twitter hesabından "Mazbatamızı alıyoruz" paylaşımı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki partililer Çağlayan'a geldi.

İmamoğlu'nun önümüzdeki dakikalarda mazbatasını alması bekleniyor..

​CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, "Mazbataya gidiyoruz" paylaşımında bulundu.



​CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi de, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak "Mazbata için Çağlayan'a geçiyoruz" dedi.

SONRAKİ HABER