Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a Hafter tepkisi: "Barış çabalarını sabote ediyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a Hafter tepkisi geldi. Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın Hafter'i ülkesine çağırması Libya'da barış çabalarını sabote ediyor. Bu çabaların sonuç vermeyeceğini Yunan dostlarımıza hatırlatmak isteriz" dedi.

F5HABER F5HABER
Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a Hafter tepkisi: "Barış çabalarını sabote ediyor"

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Yunanistan’ın Hafter’i ülkesine çağırması ve kendi ulusal gündemini ön plana çıkarması Libya’ya barış getirme yönündeki çabaları sabote ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, ''Yunanistan bölgenin ve Libya'nın çıkarlarına uygun hareket etmektedir.'' açıklamasına yanıt veren Mevlüt Çavuşoğlu, ''Yunanistan’ın Hafter’i ülkesine çağırması ve kendi ulusal gündemini ön plana çıkarması Libya’ya barış getirme yönündeki çabaları sabote ediyor. Bu beyhude çabaların bir sonuç vermeyeceğini, boşa kürek çektiklerini Yunan dostlarımıza hatırlatmak isteriz.'' açıklamasında bulundu.

''Düşmanımın düşmanı dostumdur, mantığıyla hareket ediyorlar''

Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın meşru olmayan darbeci Hafter ile ilişki kurup meşru hükümetle diyaloğu kestiklerini belirtti.

SONRAKİ HABER