Bodrum'da kuvvetli lodos: Turistik ilçe felç oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu sabah erken saatlerde başlayan şiddetli lodos hayatı etkiledi. Tekneler battı, restoranlar harabeye döndü, feribot seferleri iptal edildi. Fırtına, Antalya, Kocaeli ve Çanakkale'de de kendini gösterdi.

F5HABER F5HABER
Bodrum'da kuvvetli lodos: Turistik ilçe felç oldu

Açık denizde dalga yüksekliğinin 3-3,5 metreye yükseldiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılması gereken Bodrum-Datça, Datça-Bodrum, İstanköy (Kos)- Bodrum, Bodrum -İstanköy (Kos) feribot seferleri fırtına nedeni ile karşılıklı olarak iptal edildi. Güllük Limanından kalkan ve İtalya ile İsrail'e giden kuru yük gemileri koylara sığınmak zorunda kaldı.

DEV DALGALAR SAATLERCE RESTORAN VE EVLERİ DÖVDÜ

Bodrum’un Kumbahçe, Ortakent, Akyarlar Mahallesi sahillerinde bulunan restoran, kafeterya, otel ve evler saatlerce şiddetli lodosun getirdiği dev dalgalar tarafından dövüldü. Dalgalar 2 katlı binaları aşarak Cumhuriyet Caddesi’ni göle çevirdi. Kumbahçe Mahallesi sahilindeki restoranlarda ağır maddi hasar meydana geldi.

BALIKÇILAR TEKNELERİNİ KURTARMAK İÇİN MÜCADELE ETTİ

Şiddetli lodosta kıyıya yakın yerde olan küçük balıkçı ve amatör balıkçı kayıkları battı. Tekne ve yat sahipleri dev dalgalar rağmen zodiak botlar binerek teknelerini kurtarmak için mücadele etti. 42 yıllık kaptan Önder Alimkaya (65) “Meteoroloji iki gündür uyarı yapmıştı, birçok tekne limana ve koylara girdi, açıkta kalanlar ve uyarıyı dikkate almayanlar battı, bugünkü lodos gerçekten çok şiddetli “ dedi. Lodosun etkisini 24 saat daha sürdüreceği belirtildi.

YAĞMUR VE FIRTINA MARMARA'YI DA VURDU

Kocaeli'de bu sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve fırtınanın ardından deniz taştı. İzmit ilçesi Ömerağa Mahallesi'nde yollar ile sahil bandındaki açık otopark, su altında kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede temizleme çalışması başlatırken, polis sahiplerine ulaşarak otoparktaki araçların kaldırılmasını istedi. 

ÇANAKKALE'DE DE FIRTINA ETKİLİ OLDU

Çanakkale'de fırtına, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ezine ilçesine bağlı Üvecik köyünde, Mustafa Köroğlu'na ait 130 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılın çatısı uçtu. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince bölgede hasar tespit çalışması başlattı. Öte yandan Ayvacık ilçesine bağlı Cemaller köyünde etkili olan fırtına nedeniyle 1 dam ve 1 ağıl zarar gördü. Bölgede hasar tespit çalışması başlatıldı.

OTOMOBİL FIRTINADA DEVRİLEN AĞACA ÇARPTI

Biga ilçesine bağlı Akyaprak köyünde de gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle köy girişinde bir ağaç yola devrildi. Seyir halindeki bir otomobilin sürücüsü ağacı fark etmeyerek çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Otomobilde hasar meydana geldi. Devrilen ağacın kaldırılmasıyla trafiğe kapanan yol tekrar açıldı. 

ANTALYA'DA FIRTINA KUVVETLENDİ

Antalya'da gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sağanak ve fırtınayla birlikte kent merkezindeki yollarda su birikintileri oluştu, trafik bazı noktalarda durma noktasına geldi.

Şiddetini artıran yağmur zaman zaman yerini fırtınaya bıraktı, bazı yerlerde reklam panoları yerinden koparak yola uçtu. 

TRAKYA'DA ÇATILAR UÇTU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Edirne'nin Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri ile Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle çatılar uçtu.

İpsala ilçesi Sarıcaali ve Balabancık ile Keşan ilçesi Suluca köylerinde kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Çatılardan düşen kiremitler nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştu. Köylere gelen AFAD ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışması başlattı. Enez ilçesinde de kuvvetli rüzgarda sahil şeridindeki bazı barakalar devrildi, bazıları kullanılamaz hale geldi.

SONRAKİ HABER