Bitcoin fiyatı nedir? Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoinin 2009 yılında çıkması ile tüm dünyada dijital bir devrim yaşanmaya başlandı. İlk çıktığında fiyatı 1 doların altında olmasına karşın 2023 yılına gelindiğinde ise şu an için 27,000 dolar seviyelerinde bulunuyor. Çıktığı günden bu yana geçen yıllar içinde BTC fiyatında önemli miktarlarda çıkış ve inişler oldu. Bitcoin fiyatı nedir sorusuna cevap olarak anlık olarak değiştiği veriliyor.

F5HABER F5HABER
Bitcoin fiyatı nedir? Bitcoin nasıl alınır?

 2021 yılında tarihi rekorunu kırarak 69.000 seviyesini görmesinin ardından 2022 yılı içinde ise %60 gibi çok yüksek miktarda düşüş yaşandı.

Bitcoin Fiyatı Nedir? Bitcoin Ne Kadar?
Bitcoinin 2009 yılında çıkması ile tüm dünyada dijital bir devrim yaşanmaya başlandı. İlk çıktığında fiyatı 1 doların altında olmasına karşın 2023 yılına gelindiğinde ise şu an için 27,000 dolar seviyelerinde bulunuyor. Çıktığı günden bu yana geçen yıllar içinde BTC fiyatında önemli miktarlarda çıkış ve inişler oldu. Bitcoin fiyatı nedir sorusuna cevap olarak anlık olarak değiştiği veriliyor. 2021 yılında tarihi rekorunu kırarak 69.000 seviyesini görmesinin ardından 2022 yılı içinde ise %60 gibi çok yüksek miktarda düşüş yaşandı.

2023 yılında ise yatırımcılar kayıplarının telafi edileceğini fiyatında yükselişler olması ile düşünmeye başladılar. 14 nisana kadar bu düşünce haklı çıktı ve 10 ay aradan sonra BTC 30.000 dolar seviyesini geçti. Geçtiğimiz haftalarda ise çıkış trendinin tersine döndüğü görüldü ve Bitcoin %10,00 civarında düşüş yaşadı. 28.000 dolar psikolojik eşiğin altına düşmesi ile akıllarda yeni bir ayı piyasası mı başlıyor sorusu oluştuğu gözleniyor.

Bitcoin Fiyatı Nedir? Bitcoin Nasıl Alınır?
Bitcoin dijital para birimi olarak merkeziyetsiz yapısı ile dikkatleri çekmektedir. Ülkelerin resmi para birimleri ile işlemler ancak bankalarla ve finans kuruluşları ile yapılabilir. Oysa BTC ile birine para göndermek için herhangi bir aracı kuruma ihtiyaç duyulmaz. Dünyanın diğer ucunda da olsa anında ve minimum maliyetle para gönderilebilir. Şeffaf yapısı ile yapılan işlemlerin gizlenmesi mümkün olmuyor ve istendiği an denetim yapılabiliyor. Her ne kadar önemli kayıplar yaşanıyor olsa da BTC için geleceğin parası değerlendirmesini yapan uzmanlar da bulunmaktadır.

Geleceğin parası değerlendirmelerinin yapılması ile pek çok insan da BTC almak istemektedir. Fiziki varlığı olmayan Bitcoinin, Binance gibi uluslararası kripto para borsalarından alınması mümkündür. İlk çıktığı yıllarda ülkelerin kendi resmi para birimlerine karşı tehdit kabul etmesi ile kullanımını yasaklamaya çalıştılar. Buna rağmen BTC kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Hatta El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti resmi para birimleri olarak kabul etmektedir. Türkiye’de de BTC alım satım işlemlerinin yapılmasına dair yasal düzenlemeler bulunmaktadır.

Bitcoin Fiyatı ve Grafikleri Nereden Takip Edilir?
Bitcoin fiyatı nedir öğrenmek için Binance gibi kripto para borsaları yatırımcılara yardımcı olmaktadır. Bitcoin fiyatının gün içinde dahi değiştiği dikkate alınarak fiyatı artacak mı yoksa düşecek mi konusunda karar vermek için fiyat grafiklerinin incelenmesi gerekir. BTC fiyat grafikleri de Coinmarketcap ve TradingView gibi sitelerden takip edilebiliyor. Günlük, haftalık, aylık ve daha uzun süreli grafiklerin takibi ile yatırımcıların bu konuda fikir sahibi olmaları mümkün oluyor.

BTC fiyatı artacak mı yoksa düşecek mi konusunda finans uzmanlarının fikirlerini ve yorumlarını mutlaka dikkatle takip etmek gerekir. Uzmanların bu konuda fikir ayrılığına düşmesinin yanında birleştikleri nokta ise panik hareketlerinin yapılmamasıdır. BTC fiyat grafiği en az iki haftalık periyot ile değerlendirilmelidir. Anlık ve günlük düşüşler, çıkışlar BTC fiyat yönünü belirlemek için yeterli değildir. Aynı zamanda dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmelerin de takip edilmesi BTC için öngörüde bulunmaya yardımcı olur.

2023 Bitcoin Fiyatı
2023 Bitcoin için bir toparlanma yılı olarak değerlendirilir. 2021 yılında 69.000 dolar seviyesi ile kırdığı tarihi rekoru yakalamaktan çok uzak olmakla birlikte 2022 yılında yaşadığı yüksek kayıpların önemli bölümünü telafi etmiş bulunuyor. Lider kripto para Nisan ayının ortasında 30.000 dolar seviyesini görmüş olsa da geçtiğimiz haftalardaki  gibi son hafta da fiyatındaki düşüş ile dikkatleri çekmektedir. Uzman yatırımcı Mark Mobius bu düşüşü devam edeceğini düşünmektedir. Mobius BTC’nin henüz en kötüyü görmediğini ve fiyatının 5.000 dolar seviyesine düşeceğini belirtiyor. Bu kabus gibi öngörüye karşı çıkan ise İngiltere merkezli Bankacılık şirketi Standart Chartered oluyor.

Standart Chartered dijital varlıkları araştırma bölümü başkanı Geoff Kendrick belirsizlik kaynaklarının varlığının devam ettiğini belirtmektedir. Ama buna rağmen BTC için oldukça iyimser bir tahminde bulunuyor ve 2023 yılı sonunda BTC fiyatının 100.000 dolar seviyesinde olacağını belirtiyor. Uzmanların iyimser olduğu gibi kötümser tahminlerinin olması ile bireysel yatırımcıların karar vermelerini güçleştirmektedir. Bitcoin fiyatı nedir yükselecek mi yoksa düşecek mi hangi tahminin doğru çıkacağı ise piyasalarda merakla beklenen konular arasında yer almaktadır. 

SONRAKİ HABER