Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar

Barış Pınarı Harekâtı'nın üçüncü gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 342'ye yükseldi, yakalanan teröristlerin görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Gazetecilerin bulunduğu otele ateş açan YPG'li teröristler, iki basın mensubunu da yaraladı. Tel Halef'in teröristlerden temizlenmesiyle Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi. Harekatta kurtarılan köy sayısı 13 oldu. MSB bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar

Türkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı askeri operasyonda üçüncü güne girildi, ordu birlikleri ve yerel unsurların ilerleyişi sürüyor. Barış Pınarı Harekâtı'nda karadan teröristlerin ilk önemli hattı kesildi, çok sayıda köy YPG'lilerden temizlendi.

İşte harekatın üçüncü gününde dakika dakika yaşanan önemli gelişmeler:

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 399 OLDU

MSB: Barış Pınarı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 399 oldu. 

TACİZ ATEŞLERİNE KARŞILIK VERİLDİ

Fırat'ın doğusundaki 25 hudut karakoluna terör örgütünce bugün yapılan taciz ateşlerine karşılık verildi, 16 terörist etkisiz hale getirildi

TAM İSABETLE VURULDU

MSB: Barış Pınarı Harekâtı’nda İHA’larımız tarafından tespit edilen PKK/PYD-YPG’li teröristlere ait Doçka uçaksavar monteli araç, Hava Kuvvetlerimiz tarafından tam isabetle vuruldu.

8 ŞEHİDİMİZ VAR

Mardin Valiliği'nden, Nusaybin'deki havan saldırısıyla ilgili açıklama: 8 şehit, 35 yaralı

BİR KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

Tel Abyad ilçesinin Halave köyü teröristlerden kurtarıldı.

MSO ORDUSUNDAN 2 SAVAŞÇI ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda Fırat Nehrinin doğusunda teröristlerle mücadele eden Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) 2 savaşçı şehit oldu.

1 ASKER ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı'nda bir askerin şehit olduğunu açıkladı. 

Yazılı açıklama şöyle:

"Barış Pınarı Harekât bölgesinde 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

 Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı'da bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Yerel kaynaklar, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu söylüyor.

Kamışlı, terör örgütü YPG'nin kontrolü altında.

MARDİN NUSAYBİN'E HAVANLI SALDIRI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde YPG/PKK'lı teröristlerce sivillere yönelik düzenlenen havanlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.


Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındakibölgeden, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan mermili saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.  Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden, Nusaybin ilçesine sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırı düzenlendi.

Rasulayn'da yakalanan teröristlerin fotoğrafları sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

SURUÇ'A HAVAN SALDIRISI: 2 SİVİL ŞEHİT

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine Suriye tarafından teröristlerin attığı havan mermisi iki sivilin hayatını kaybetmesine yol açtı. Şimdiye kadar yaşamını yitiren sivillerin sayısı 9 oldu.

MSB: YPG KİLİSEDEN SALDIRI DÜZENLİYOR

Anadolu Ajansı: YPG'li teröristler, Tel Abyad’daki kiliseyi 'üs' olarak kullanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dini ve kültürel yapılara karşı hassasiyetini bilen teröristler, Mehmetçik'e kiliseden saldırı düzenliyor. YPG/PKK'lı teröristler, TSK’nın dokunulmaz ilan ettiği bölgelere Türk askerinin atış yapmasını sağlamak üzere provokasyonda bulunuyor. Mehmetçik ise harekatın gecikmesi pahasına hassasiyetini koruyup faaliyetlerine devam ediyor.

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

 Demirören Haber Ajansı: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştükten sonra Dolmabahçe'den ayrıldı. Erdoğan'ın basına kapalı gerçekleşen kabulü, yaklaşık bir saat sürdü.

Stoltenberg gün içinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la da bir araya geldi.

"DÜNYA BİZE CEVAP VERSİN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Akçakale'de kimin sivilleri hedef aldığını gördük, dünya bize cevap versin. Vuran havan toplarının başında kim vardı? Siviller konusunda kimse Türkiye'ye ders veremez. Kınama ve tehditleri artık duymazdan geliyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, kesmeye devam ederiz. Türkiye'yi baskılamaya karşı tavırlarını sürdürüyorlar, artık hiçbirisi umurumuzda değil' dedi.

Bakan Soylu, 500'e yakın sosyal medya hesabı hakkında harekat hakkında asılsız paylaşımları nedeniyle işlem yapıldığını, 121 kişinin de gözaltına alındığını söyledi.

TEL HALEF TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Rasulayn yakınlarındaki Tel Halef köyü teröristlerden temizlendi. Dakikalar sonra Asfar Neccar köyü de kurtarıldı.

Tel Halef, Rasulayn ve Tel Abyad yolu üzerinde bulunuyor. Köyün kurtarılmasıyla Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni açıklama:

"Türkiye, Suriye’de DEAŞ terör örgütüne karşı en fazla mücadele veren ve en ağır bedeli ödeyen ülkedir. DEAŞ terörüne karşı bir başka terör örgütüyle mücadele etme hatasını ısrarla sürdüren, PYD/YPG’nin DEAŞ’lı tutukluları çıkarları doğrultusunda serbest bırakmasına göz yuman ve kendi vatandaşı olan yabancı terörist savaşçıları dahi geri almaktan kaçınan ülkelerin, DEAŞ’a karşı mücadele konusunda ülkemize ders verme hakkı yoktur.

Türkiye için komşusu Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin korunması esastır. PYD/YPG terör örgütünün ayrılıkçı gündemine zımnen veya açıkça destek veren ülke ve çevrelerin bu hususta Türkiye’ye yönelik asılsız ithamları, Suriye’nin bölünmesini hedefleyen planlarının bozulmasından kaynaklanan bir tepkinin tezahürüdür."

ERDOĞAN'A DESTEK TELEFONU

 Pakistan Başbakanı İmran Han, telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Barış Pınarı Harekatı'na desteklerini iletti.

ATEŞ ALTINA ALINDILAR

Nusaybin'de gazetecilerin bulunduğu binaya saldıran YPG'li teröristler, güvenlik güçleri tarafından ateş altına alındı.

MSB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı: "Bebek katili PKK/PYD-YPG’li teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerince Kamışlı ve Derik’teki sivil halkın hedef alındığına dair yalan haberleri akıl sınırlarını zorluyor. Bu bölgelerde TSK’ya ait hiçbir operasyon unsuru bulunmamaktadır."

ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşüyor.

TEL HALEF KÖYÜNE GİRİLDİ

Rasulayn yakınlarındaki Tel Halef köyü teröristlerden temizlendi. Dakikalar sonra Asfar Neccar köyü de kurtarıldı.

Tel Halef, Rasulayn ve Tel Abyad yolu üzerinde bulunuyor. Köyün kurtarılmasıyla Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi.

YPG'DEN GAZETECİLERE İKİNCİ SALDIRI

 Terör örgütü YPG'den gazetecilere ikinci saldırı düzenlendi. Özel hareket gazetecileri tahliye ediyor.

İKİ MUHABİR HAFİF YARALANDI

Anadolu Ajansı, gazetecilerin bulunduğu binaya YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda iki Anadolu Ajansı muhabirinin hafif yaralandığını duyurdu.

YPG GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

Nusaybin / Kamışlı'dan CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Temsilcisi Mücahit Yolcu YPG'li teröristlerin gazetecilerin olduğu otele ateş ettiğini açıkladı. Canlı yayınlanan görüntülerde Yolcu, "YPG gazetecileri hedef alıyor. Çok zor şartlar altında yayın yapıyoruz. Başımızı kaldırdığımız zaman buraya gerçekten mermilerin geldiğini söyleyebilirim. Burada 2 gazeteci arkadaşımızın yaralandığını söyleyebilirim. Camlar kırıldı." dedi.

Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar - Resim : 5

Kamışlı'daki terör hedefleri böyle vuruldu: 

UYGULAMA KAPSAMI BÜYÜYOR

Anadolu Ajansı: Kuzey Suriye'de işgal ettiği bölgelerde daha önce 'seferberlik' ilan eden terör örgütü YPG/PKK, harekatın başlamasıyla zorla silah altına alma uygulamasının kapsamını büyütüyor. Teröristler, silah alma uygulamasındaki yaş sınırını genişleterek 39'dan 44'e çıkardı

SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇTILAR

Demirören Haber Ajansı: Rasulayn'a bağlı Kişto köyünde terör örgütü mensupları silahlarını bırakarak kaçtı.

BAKAN AKAR SON SAYIYI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Harekat, planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi."

ÜÇ TERÖRİST DAHA YAKALANDI

İhlas Haber Ajansı: Rasulayn kırsalında üç teröristin daha yakalanmasıyla ele geçirilen ve teslim olan terörist sayısı 11'e yükseldi.

Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar - Resim : 6

NATO GENEL SEKRETERİ KONUŞTU

İstanbul'da konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg:

"Türkiye bizim ittifakımızın çok güçlü bir üyesi. Türkiye, çok zor bir bölgenin sınırında bulunuyor. NATO ittifakındaki hiçbir ülke, Türkiye kadar Ortadoğu'dan kaynaklanan şiddete maruz kalmadı. Şu anda devam eden harekatla ilgili endişelirimi paylaştım, gerilimin artırılmamasını hatırlattım. Bizim ortak bir düşmanımız var burada: DEAŞ. Teröristlerin kaçmamasına müsaade edilmemeli. S-400'ler uyumsuzluk ortaya çıkarabilir. Türkiye'nin güvenliğini sağlamak görevimiz"

ÇATIŞMA SESLERİ CEYLANPINAR'DAN DUYULUYOR

Anadolu Ajansı: Obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn'daki terör mevzilerinden yer yer duman yükseliyor. Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

Sınır hattına gönderilen tankların sevkiyatı da sürüyor.

YPG'Lİ TERÖRİSTLER BÖLGEDEN ÇEKİLDİ

Anadolu Ajansı: Harekatta Türk birliklerini destekleyen Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) dört savaşçı şehit oldu. Tel Abyad'a bağlı Dedat'ta gerçekleşen pusudaki saldırının, askeri muhalif kılığına giren bir teröristler tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Çok sayıda sivili alıkoyan YPG/PKK'lı teröristler, köyde bu şekilde gizlendi.

SMO savaşçılarının köye girmesiyle bölge halkının bir kısmı YPG'li teröristlerin bölgeden çekildiğini aktardı. Bunun üzerine, köyde gizlenen teröristler arama-tarama çalışması yapan SMO savaşçılarını pusuya düşürdü.

Çatışmalar sonucu dört savaşçı şehit oldu, üç savaşçı yaralandı. Olayın ardından askeri muhalifler köyden çekildi.

Daha sonra muhalifler yeniden gelerek, köyü teröristlerden kurtardı.

Dedat köyü, Barış Pınarı Harekatı'nda terörden arındırılan 11 köy içerisinde yer alıyor.

"BEKA DUALARIMIZI YİNELİYORUZ"

Türkiye Ermeni Patrikliği: "Barış Pınarı Harekatı'nın barışçıl amaçlarına ulaşması için beka dualarımızı yineliyoruz. Terörü sonlandırmak ve sınırların güvenliğini sağlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir şekilde sürmesi ve bir an önce huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için dua ediyoruz."

SON HARİTA

Yerel kaynaklar, Tel Abyad'a bağlı Dimu ve Tel Tuban köylerinin YPG'li teröristlerden temizlendiğini duyurdu. Tel Abyad çevresindeki son harita...

Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar - Resim : 9

NATO GENEL SEKRETERİ İSTANBUL'DA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İstanbul'a geldi. Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. NATO yöneticisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

5 ASKER YARALANDI

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla teröristlerden kurtarılan Azez'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan beş asker, Kilis'e getirildi. Demirören Haber Ajansı, havanın YPG/PKK kontrolündeki Tel Rıfat'tan ateşlendiğini aktarıyor.

TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Teröristler SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar - Resim : 10

"HAREKAT BAŞARILI ŞEKİLDE SÜRÜYOR"

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" denildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda 3.gün! İşte dakika dakika yaşananlar - Resim : 11

YOĞUN TOP ATIŞI

 Resulayn'a yoğun top atışı yapıldığı bilgisi geliyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı'nda gece boyunca icra edilen harekatlar neticesi 49 PKK/PYD-YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 277 oldu" denildi.

Benzer Haberler
STK'lardan harekata destek açıklaması: "Bu haklı duruş arkasındayız"

STK'lardan harekata destek açıklaması! F5HABER-

Süleyman Soylu: Dünya bize cevap versin, sivilleri kim vurdu?

"Dünya bize cevap versin, sivilleri kim vurdu?" F5HABER-

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması

Dışişleri Bakanlığından sert tepki F5HABER-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Han ile görüştü

Pakistan'dan harekata destek! F5HABER-

Resulayn’da teröristler bir bir yakalanıyor

Resulayn’da teröristler bir bir yakalanıyor F5HABER-

Nusaybin'de harekatı takip eden gazetecilere teröristlerden ateş açıldı (İşte ilk görüntüler)

Gazetecilere teröristlerden ateş açıldı F5HABER-

YPG gazetecilere ikinci kez ateş açtı

YPG gazetecilere ikinci kez ateş açtı F5HABER-

Barış Pınarı Harekatı'ndan kahreden haber: 1 askerimiz şehit oldu

Şehit ve yaralı askerlerimiz var... F5HABER-

TSK'ya destek veren Suriye Milli Ordusu operasyon öncesi namaz kıldı

SMO mensupları harekat öncesi namaz kıldı F5HABER-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan ABD'li Senatör Graham'a tepki

"Siz PKK'nın dostusunuz, Kürtlerin değil!" F5HABER-

ABD Başkanı Trump'tan yeni açıklama

'Önümüzde üç seçenek var' deyip tehdit etti! F5HABER-

SONRAKİ HABER