28 Şubat davası sanıklarına af kararı! Çevik Bir dahil 14 kişi tahliye edilecek

28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi sağlık sorunları nedeniyle affedildi.

F5HABER F5HABER
28 Şubat davası sanıklarına af kararı! Çevik Bir dahil 14 kişi tahliye edilecek

28 Şubat davası sanıklarına af kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı...

Af kararı alınan isimler

Karara göre, 28 Şubat davası hükümlüsü eski orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, emekli korgeneral Yıldırım Türker, emekli koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak'ın kalan cezaları, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

Öte yandan hükümlüler Haci Sülük, Ali Efteraslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz'ın cezaları aynı gerekçelerle affedildi.

Hükümlülerin kalan cezaları, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu raporu nedeniyle Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrası hükmü uyarınca kaldırıldı.

Müebbet hapis cezasına çarptırılıp, rütbeleri söküldü

Çetin Doğan, sağlık sorunları nedeniyle 1 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden 22 Nisan'da taburcu edilen 84 yaşındaki Doğan cezaevine gönderilmişti.

28 Şubat'ın baş mimarlarından olan Çevik Bir ve Çetin Doğan da dahil olmak üzere 14 'postmodern' darbeci, 2021 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'ın bu kararının ardından, rütbeleri de sökülmüş ve 14 kişi "er" statüsüne düşmüştü.

SONRAKİ HABER