Gram altın alacaklar dikkat! İslam Memiş 'Altın sert düşebilir' dedi ve rakam verdi

Altın fiyatları yeni haftada da rekor seviyeleri test etmeye devam ediyor. Pazartesi günü gram altın fiyatı 2362 TL ile zirveyi görmüştü. Ons altın ise ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptığı açıklamaların ardından bugün yeni bir rekora imza attı. Öte yandan Piyasalardaki hareketlilik ile Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çarpıcı altın yorumlarında bulundu. Memiş, 'Ons altın sert düşebilir' diyerek yatırımcıların merak ettiği alım fırsatı olabilecek seviyeleri açıkladı.

Gram altın alacaklar dikkat! İslam Memiş 'Altın sert düşebilir' dedi ve rakam verdi - Sayfa 1

Para ve emtia piyasalarını Fed beklentileri şekillendirmeye devam ediyor. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly bu yıl üç faiz indirimi beklediklerini söyledi.
 

111
Gram altın alacaklar dikkat! İslam Memiş 'Altın sert düşebilir' dedi ve rakam verdi - Sayfa 2

Fed yetkilileri Loretta Mester ve Mary Daly salı günü 2024 yılı için üç faiz indiriminin hala muhtemel olduğunun sinyalini verirken, Mester haziran ayında bir faiz indiriminin olası olduğunu ima etti.
 
 

211
Gram altın alacaklar dikkat! İslam Memiş 'Altın sert düşebilir' dedi ve rakam verdi - Sayfa 3

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ABD Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından da bu yıl 3 faiz indirimine gidileceği öngörüsü korunmuştu.
 

311
Gram altın alacaklar dikkat! İslam Memiş 'Altın sert düşebilir' dedi ve rakam verdi - Sayfa 4

Fed’in halihazırda bu yıl 3 faiz indirimine gideceğine yönelik beklentilerin değişmemesiyle birlikte ons altın fiyatı bugün rekor kırdı.
 

411