Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde fahiş fiyatla mücadele kapsamında kendisine sorulan bir soru üzerine, “Gerekli tedbirler için ilgili Bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyor. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir” dedi. Peki ambalaj fiyatı uygulaması temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fahiş fiyatı bitirir mi? Marketler ambalajda yazan fiyatın üzerinde satış yapabilecek mi? İşte detaylar...

Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor - Sayfa 1

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklarken, vatandaşların en çok tüketim gösterdiği bir üründe 5 ayda fiyatın 55 TL’den 150 TL’ye yükseldiğini belirtti.
 

113
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor - Sayfa 2

‘AMBALAJ UYGULAMASIYLA TÜKETİCİ BİLGİLENECEK’ 
Ağaoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz tüketiciler olarak uzun zamandır özellikle gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarındaki aşırı yükselişten ötürü bazı öneriler geliştirmiştik. Tüketici Konfederasyonu olarak en etkili gördüğümüz önerilerden birisi de ambalajlı temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin üzerine tavsiye edilen nihai satış fiyatının yazılmasıydı.

213
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor - Sayfa 3

Böylelikle fabrikada çıkarken perakende kaça satılması düşünülüyorsa o fabrikada ambalajın üzerine o fiyat basılacak ve perakendeci, toptancı ile üretici arasındaki pazarlık tüketiciyi tedirgin etmeyecekti. Netice itibarıyla tüketici ambalajdaki fiyat veya o fiyata çok yakın bir fiyattan alma konusunda bilgilenmiş olacaktır.
 

313
Fiyatı 6 ayda 3'e katlandı! Fahiş artışı bitirecek hamle geliyor - Sayfa 4

6 AYDA FİYATI 3’E KATLANDI! 
10 TL’ye satılan bir kırmızı mercimek 6 ay sonra 33.5 oldu. Bu artış acaba stoktakilerden mi oldu, ya da sonradan üretilen ürünün fiyatı mıydı?

413