Fahiş fiyatla mücadelede yeni çalışma! Zam bahaneleri rafa kalkacak

Fahiş fiyatla mücadele için yeni çalışma yapılıyor. Çalışmaya göre, üretici-perakendeci ve toptancı ürünün fiyatını belirleyecek. Ürün o fiyattan rafa gelecek. Böylece her hafta çeşitli bahanelerle etiket değişimi yapılamayacak. İşte izlenecek yol ve tüm detaylar...

Fahiş fiyatla mücadelede yeni çalışma! Zam bahaneleri rafa kalkacak - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş fiyatı önlemek için gündeme getirdiği "ambalaj üzerine etiket" uygulamasının detayları ortaya çıktı. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı görevlendirildi. Uygulamanın hayata geçmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Bakanlık üretici, toptancı ve perakendecilerle bir çalışma yapıyor.
 

114
Fahiş fiyatla mücadelede yeni çalışma! Zam bahaneleri rafa kalkacak - Sayfa 2

Ambalaj üzerine fiyat etiketi üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek. Bu komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması öngörülüyor. Ambalajlı ürünler, bu komisyonun belirleyeceği tavsiye fiyatıyla satılacak.
 
 

214
Fahiş fiyatla mücadelede yeni çalışma! Zam bahaneleri rafa kalkacak - Sayfa 3

Böylece, marketlerin her hafta çeşitli bahanelerle yaptığı etiket değişimi son bulacak. Tekelleşme bitecek, rekabet artacak. Uygulama, stokçuluğu da önleyecek.
 

314
Fahiş fiyatla mücadelede yeni çalışma! Zam bahaneleri rafa kalkacak - Sayfa 4

TEKEL SONA ERECEK 
Edinilen bilgilere göre ambalaja eklenecek tavsiye fiyatı konsensüs ile belirlenecek. Üretici, toptancı, perakendeci ürünün üzerine maliyet ve kârı ekleyerek bir fiyat çıkaracak. Bu fiyat Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak. Belirlenen fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak.

414