EYT'lilere büyük müjde! EYT'de yaş şartı kalktı mı? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsıyor?

EYT'de geri sayım başladı. Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş EYT ne zaman çıkacak, şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? sorularını araştırıyor. Bakan Bilgin aralık ayını işaret ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son derece önemli bir açıklama geldi. SGK uzmanı Muhammet Bayram EYT'lilerin kırmızı çizgisi olan yaş şartının masadan kaldırıldığını açıkladı. İşte EYT'de gelinen son durum...

EYT'lilere büyük müjde!  EYT'de yaş şartı kalktı mı? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar dört gözle EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesini bekliyor. Çalışma ve Sosyak Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT çalışamalarınınn teknik olarak tamamlandığını duyurması milyonlarca EYT'linin heyecanını artırdı. Öte yandan SGK uzmanı Muhammet Bayram EYT'lilerin en büyük sorunu olan yaş sınırının kalktığını hatta 43 yaşında emeklilik imkanı doğduğunu açıkladı. Peki EYT kimleri kapsıyor, şartları nelerdir? EYT ne zaman Meclis'e gelecek? İşte detaylar...

113
EYT'lilere büyük müjde!  EYT'de yaş şartı kalktı mı? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 2

EYT sorununda aylardır süren çalışmalar artık bitti. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra Meclis'e gelerek yasalaşacak. Düzenlemenin hayata geçmesiyle milyonlarca kişiye emeklilik yolu açılacak. 

213
EYT'lilere büyük müjde!  EYT'de yaş şartı kalktı mı? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 3

Ancak EYT yasası çıktığında kimlerin emekli olacağına ilişkin kafa karışıklığı halen devam ediyor. Yeni EYT formülünde yaş şartı ortadan kalkarken EYT'de en önemli kriter tarih olacak ve kişiye özel aylık tutar olacak..

313
EYT'lilere büyük müjde!  EYT'de yaş şartı kalktı mı? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? - Sayfa 4

İşte SGK uzmanı Muhammet Bayram'ın A Haber canlı yayında EYT'ye ilişkin yaptığı açıklamalar...

"Çalışmalar tamamlandı, bizler yaş şartının kaldırıldığını duyuyoruz ancak kaç kişiyi kapsayacağı çok önemliydi. Bize göre 1,5 milyon kişi gerçekten EYT'li olarak görünüyordu. Ama şu anda bu rakamlar 4,5 milyona kadar ulaşmış durumda..

413