EYT'de primi eksik olanlara yeni formül geldi! EYT çıkacak mı, şartları nelerdir?

EYT'de son durum yine en çok araştırılan konuların başında geliyor. Aralık ayının işaret ediliği EYT yasasında çalışmalar hızlanırken, primi eksik olanlar için de 6 maddelik bir çözüm formülü geldi. Peki, EYT çıkma ihtimali nedir, ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

EYT'de primi eksik olanlara yeni formül geldi! EYT çıkacak mı, şartları nelerdir? - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin çözüm trafiği hızlandı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den "kendi modelimizi uygulayacağız" açıklaması gelmişti. Öte yandan eksik primli olanların EYT düzenlemesi kapsamına girip girmeyeceği merak konusu olurken, 6 maddede primi eksik olanlara çözüm imkanı ortaya koyuldu. işte EYT ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? gibi soruların cevapları ve EYT düzenlemesinde öne çıkan formüller... 

131
EYT'de primi eksik olanlara yeni formül geldi! EYT çıkacak mı, şartları nelerdir? - Sayfa 2

BAKAN BİLGİN' DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI "KENDİ MODELİMİZİ UYGULAYACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinin gündemlerinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde tamamlanacağını dile getiren Bakan Bilgin, "Ne Finlandiya ne Almanya; kendi modelimizi uygulayacağız" dediği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde ise "Türkiye'nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz, en uygununu tamamladığımız gün açıklayacağım." ifadelerini kullanmıştı.  

231
EYT'de primi eksik olanlara yeni formül geldi! EYT çıkacak mı, şartları nelerdir? - Sayfa 3

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli memurlara yeni haklar ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinin öncelikli gündeme girdiğini belirtirken, EYT'de çalışmaların 2022 yılı bitmeden tamamlanması, 530 bin kamu çalışanını ilgilendiren çalışmanın da Ekim ayı bitmeden kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

331
EYT'de primi eksik olanlara yeni formül geldi! EYT çıkacak mı, şartları nelerdir? - Sayfa 4

EYT İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, bir süredir EYT ile ilgili konular gündem olmaya devam ediyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir çalışma grubu da oluşturuldu.

431