EYT'de prime takılanlara kötü haber! EYT ne zaman açıklanacak, kimler yararlanacak, şartları nelerdir?

EYT'de son durum milyonlarca emeklilik hayali kuran vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dört gözle yürürlüğe girmesi beklenen EYT yasasında tüm detaylar belli olmaya başladı. Peki, EYT ne zaman açıklanacak, şartları nelerdir? Emeklilikte yaşa takılanlar için yaş ve prim şartları ne olacak, kimler yaralanacak? İşte EYT hakkında merak edilen tüm soruların cevapları...

EYT'de prime takılanlara kötü haber! EYT ne zaman açıklanacak, kimler yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 1

EYT düzenlemesinde sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrası, 8 Eylül 1999 ve öncesinde SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı'ndan herhangi birinde sigortalı çalışmış olanların EYT kapsamına gireceği netlik kazandı. 

117
EYT'de prime takılanlara kötü haber! EYT ne zaman açıklanacak, kimler yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 2

"EYT ne zaman Meclis'e gelecek, kimleri kapsayacak? EYT'lilerin maaş hesaplaması nasıl yapılacak? gibi soruların cevaplarını ve EYT hakkında yapılan son açıklamaları sizler için haberimizde derledik...

217
EYT'de prime takılanlara kötü haber! EYT ne zaman açıklanacak, kimler yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ YILDA ARKA ARKAYA AÇIKLANACAK!

EYT ile ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda sağ olsun Vedat Bey ekibiyle beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa bunları da yine açıklayacağız. Tabii en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak.

Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya yani biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

317
EYT'de prime takılanlara kötü haber! EYT ne zaman açıklanacak, kimler yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 4

MASADA TEK BİR FORMÜL VAR!

EYT düzenlemesine ilişkin uzmanların farklı hesaplar yaptığını ifade eden Bakan Bilgin masada tek formül olduğunu belirtmişti. Bakan Bilgin "1999 yılı öncesi biliyorsunuz yaş ile ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz. Önümüzde tek bir model var yani çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların teker teker durumlarını, primlerini, çalışma gün sayılarını, yılları gibi, bunları gözden geçirip, en uygun en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız." dedi.

417