EYT'de dikkat çeken harf ve rakam detayı; K, Ş, S harfleri ve 02, 08 kodları ne anlama geliyor?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), konusunda her geçen gün yeni bir detay dikkat çekiyor. Gündemdeki konuların arasında yer alan harf ve sayı kodlarının ne anlama geldiği merak ediliyordu. K, Ş, S harfleri ve 02, 08 kodları ne anlama geliyor? İşte yanıtı

EYT'de dikkat çeken harf ve rakam detayı; K, Ş, S harfleri ve 02, 08 kodları ne anlama geliyor? - Sayfa 1

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

110
EYT'de dikkat çeken harf ve rakam detayı; K, Ş, S harfleri ve 02, 08 kodları ne anlama geliyor? - Sayfa 2

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), konusunda her geçen gün yeni bir detay dikkat çekiyor. Gündemdeki konuların arasında yer alan Harf ve sayı kodlarının ne anlama geldiği merak ediliyordu.  

CNN Türk yayınına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, merak edilen soruları yanıtladı.

 

210
EYT'de dikkat çeken harf ve rakam detayı; K, Ş, S harfleri ve 02, 08 kodları ne anlama geliyor? - Sayfa 3

K, S, Ş HARFLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Çalışanların b sistemlerinde girdiklerinde hizmet dökümlerinin baş sol kısmında bu harfleri görecekler ve bunlarında farklı renkleri var. Turuncu, kırmızı ve yeşil şeklinde. 'K' harfi dediğimiz 'Kontrollü İşyeri'. Yani denetim elemanları tarafından işyeriyle ilgili süreç içerisinde yapılmış işlemler. Yani işyerinde birtakım sıkıntıların olabilme ihtimali söz konusu olabilir. Ki bu işyerleri geçmiş yıllarda pek çok olumsuzluklara sebebiyet verdiği için çalışanları ileride mağdur olmamaları için çalışma süreleri devam ederken Sosyal Güvenlik Kurumunun denetim elemanları tarafından incelemeler yapılıyor. Riskli gördükleri işyerlerine bu harfleri veriyorlar. Yani bu işyerleri denetim elemanlarının gözetiminde birtakım işlemler yapıyor.

310
EYT'de dikkat çeken harf ve rakam detayı; K, Ş, S harfleri ve 02, 08 kodları ne anlama geliyor? - Sayfa 4

'Ş' ise 'Şüpheli İşyeri'. Yani bir işyeri açılmış. Bu işyerinde fiili olarak faaliyete devam edip etmediği, primlerini düzenli ödeyip ödemediği konusunda bir itilaf ya da şüphe uyandırdığını görüyoruz. Burada yine Sosyal Güvenlik Kurumunun denetim elemanlarının işlem yaptığını takip edebiliriz.

410