EYT sorununda düğüm çözülüyor! EYT ne zaman çıkacak, kaç kişi yararlanacak, şartları nelerdir?

EYT' de son durum emeklilik hayali kuran vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Devlet Bahçeli'nin EYT son dakika açıklamasının ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT'den kaç kişi yararlanacak, şartları nelerdir? gibi soruların yanıtı aranmaya başladı. EYT sorununda düğüm çözülürken, EYT'lileri heyecanlandıran bir açıklama da uzman isimden geldi. İşte EYT hakkında merak edilen her şey...

EYT sorununda düğüm çözülüyor! EYT ne zaman çıkacak, kaç kişi yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanların gözü kulağı hükümet kanadından yapılan açıklamalara çevrildi. EYT masasında tek bir formül olduğunu belirten Bakan Vedat Bilgin, düzenlemenin tamamlandığını müjdelemişti. Çözüm için aralık ayının beklendiği EYT ile ilgili MHP lideri Bahçeli'den son dakika EYT açıklaması gelirken bir müjdeli haber de İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Emin Yılmaz'den geldi. İşte EYT ne zaman çıkacak, hangi formül uygulanacak? EYT'de bağkurluların durumu nedir, EYT'den kaç kişi yararlanacak? sorularının cevapları... 

120
EYT sorununda düğüm çözülüyor! EYT ne zaman çıkacak, kaç kişi yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 2

DEVLET BAHÇELİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

 Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında EYT düzenlemesine değindi. Bahçeli, EYT için yıl sonunu işaret ederken, "Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözümle buluşturulacaktır" ifadelerini kullandı. 

220
EYT sorununda düğüm çözülüyor! EYT ne zaman çıkacak, kaç kişi yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 3

EYT'DEN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili olarak;

Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak.

Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz.

Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak." ifadelerini kullandı.

320
EYT sorununda düğüm çözülüyor! EYT ne zaman çıkacak, kaç kişi yararlanacak, şartları nelerdir? - Sayfa 4

"TAMAMLADIK DİYEBİLİRİM!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından EYT'de son durum açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

420