EYT son dakika formülü geldi! EYT çıkıyor mu, hangi formüller uygulanacak?

EYT'de son durum milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in EYT ile ilgili bu yılın sonuna kadar çözülecek dosyalardan biri olduğunu açıklamasının ardından gözler yeni düzenlemenin detaylarına çevrildi. EYT ile ilgili son olarak kadınlarda 50 erkeklerde ise 52 yaş formülü masaya geldi. EYT son dakika gelişmesinin detayları haberimizde...

EYT son dakika formülü geldi! EYT çıkıyor mu, hangi formüller uygulanacak? - Sayfa 1

EYT'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Yıl sonuna yaklaşmamız ile birlikte gözler EYT müjdesine çevrildi. EYT ile emeklilik nasıl olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncelikli gündemi haline gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde bazı formüller konuşulmaya başlandı. Son olarak EYT taslak çalışmasında 50-52 yaş formülü gündeme geldi. İşte EYT ile emeklilik nasıl olacak? EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor? sorularının cevabı... 

124
EYT son dakika formülü geldi! EYT çıkıyor mu, hangi formüller uygulanacak? - Sayfa 2

Milyonların gözü kulağı emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesinde. EYT'liler için 6 adımlı bir çalışma yürütülüyor. Yapılan çalışmayla kimlerin EYT'li olduğu ve emeklilik şartları da ortaya çıkacak. Üzerinde durulan önemli konulardan birisi belli bir primin olması ve belli bir yaş barajının aşılması..

224
EYT son dakika formülü geldi! EYT çıkıyor mu, hangi formüller uygulanacak? - Sayfa 3

EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi için 6 adımlı bir çalışma devam ederken öncelik olarak kapsamın belirlenmesine çalışılıyor. Böylece kimlerin EYT'li sayılacağı da ortaya çıkmış olacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış yılını ve primini doldurmasına rağmen yaş şartı nedeniyle emekli olamamış sigortalılar şu anda EYT kapsamında sayılıyor.

.

324
EYT son dakika formülü geldi! EYT çıkıyor mu, hangi formüller uygulanacak? - Sayfa 4

Ancak 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamasına rağmen yılını veya primini tamamlamamış olanlar da bulunuyor. Bunların dışında farklı kurumlarda çalıştığı için prim ve yıl şartı değişen sigortalılar da var. bu yüzden kapsamın belirlenmesi için önemli bir çalışma yürütülüyor..

424