EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı?

EYT son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 3600 ek gösterge sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili sürpriz bir açıklama geldi. Herkesin aklındaki EYT şartları, formülleri neler?, 2022 EYT çıkacak mı? EYT kimleri kapsıyor? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde...

EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 1

EYT konusu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeşil ışık olarak algılanmıştı. Geçtiğimiz günlerde EYT kısaca yaş haddinden emekli olamamış kişiler için 5 formül paylaşılmasıyla da oldukça heyecanlanan vatandaşın gözü, 3600 ek gösterge sonrasında yine EYT son dakika gelişmelerine çevrildi. 

113
EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 2

3600 EK GÖSTERGE

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. 3600 ek göstergenin sadece öğretmen, din görevlisi, polis ve hemşireleri değil tüm memurları kapsayacağının bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci derece olmak şartıyla 600 puanlık bir artışa gidildiğini açıkladı. 

213
EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 3

EYT SON DAKİKA GELİŞMESİ 

EYT ile ilgili en son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan Sarıeroğl EYT hakkında, "Biz sosyal politikalara seçim öncesi diye bakmıyoruz. Gelecek hafta 17.18’inde çok kapsamlı, engelli STK’larından kadınlara her alanda yardım yapan kesimlerle çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Roman vatandaşlarımızla daha önce çalıştay yaptık. İlgili tüm kesimleri buraya davet ediyoruz. Sadece seçim odaklı değil, sahada beklentiler odaklı yolumuza devam ediyoruz. Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

313
EYT şartları, formülleri nelerdir? EYT son dakika 2022 açıklaması! EYT çıkacak mı? - Sayfa 4

BAKAN BİLGİN YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşturulan 3600 ek gösterge sonrası gündeme gelmesi beklenen EYT için son gelişmeler araştırılmaya başlanırken, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den sürpriz bir açıklama geldi. 

413