EYT ile emekli olacaklara 15 maddelik yol haritası...

EYT düzenlemesi Meclis’te milletvekillerinin imzasına sunuldu. Şimdi ise sırada Meclis başkanlığına sunulması var. Milyonlarca kişinin beklediği düzenlemede EYT şartları ve sürecin nasıl işleyeceği merak edilirken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat edilmesi gereken 15 maddeyi tek tek açıkladı. Peki EYT emeklilik şartları için nasıl bir yol izlenmeli? İşte yanıtı…

EYT ile emekli olacaklara 15 maddelik yol haritası... - Sayfa 1

 EYT Meclis'e geldi. EYT konusunu çözüme kavuşturacak kanun teklifi, AK Parti TBMM Grubu'nda milletvekillerinin imzasına sunuldu. Teklifin, kısa süre içinde Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

120
EYT ile emekli olacaklara 15 maddelik yol haritası... - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasına göre EYT’lilerin ilk maaşlarını 1 Mart’tan sonra alması öngörülüyor. Düzenlemenin yaklaşık 2 hafta içerisinde yasalaşması bekleniyor.

220
EYT ile emekli olacaklara 15 maddelik yol haritası... - Sayfa 3

Yaş şartı olmadan 4A SGK, 4B Bağ-Kur ve 4C Emekli Sandığı kapsamında çalışan milyonlar için yapılan düzenleme için Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun 15 maddelik bir liste paylaştı. Uzman isim EYT’lilerin emeklilik ve emeklilik sonrası nasıl bir yol izleyeceği konusunda uyarıda bulundu.

 

320
EYT ile emekli olacaklara 15 maddelik yol haritası... - Sayfa 4

İŞTE EYT’LİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN 15 KONU
1- EYT’li olup olmadığınızı öğrenin.

420