EYT haberi bekleyenlere müjde! EYT son dakika 2022 açıklaması, EYT şartları, formülleri nelerdir?

EYT son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 3600 ek gösterge sonrası Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili sürpriz bir açıklama geldi. Herkesin aklındaki EYT şartları, formülleri neler?, 2022 EYT çıkacak mı? EYT kimleri kapsıyor? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde...

EYT haberi bekleyenlere müjde! EYT son dakika 2022 açıklaması, EYT şartları, formülleri nelerdir? - Sayfa 1

EYT konusu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeşil ışık olarak algılanmıştı. Geçtiğimiz günlerde EYT kısaca yaş haddinden emekli olamamış kişiler için 5 formül paylaşılmasıyla da oldukça heyecanlanan vatandaşın gözü, 3600 ek gösterge sonrasında yine EYT son dakika gelişmelerine çevrildi. 

111
EYT haberi bekleyenlere müjde! EYT son dakika 2022 açıklaması, EYT şartları, formülleri nelerdir? - Sayfa 2

3600 EK GÖSTERGE

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. 3600 ek göstergenin sadece öğretmen, din görevlisi, polis ve hemşireleri değil tüm memurları kapsayacağının bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci derece olmak şartıyla 600 puanlık bir artışa gidildiğini açıkladı. 

211
EYT haberi bekleyenlere müjde! EYT son dakika 2022 açıklaması, EYT şartları, formülleri nelerdir? - Sayfa 3

EYT SON DAKİKA GELİŞMESİ 

Dün çözüme kavuşturulan 3600 ek gösterge sonrası gündeme gelmesi beklenen EYT için son gelişmeler araştırılmaya başlanırken, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den sürpriz bir açıklama geldi. 

311
EYT haberi bekleyenlere müjde! EYT son dakika 2022 açıklaması, EYT şartları, formülleri nelerdir? - Sayfa 4

EYT ile ilgi son durumu açıklayan Bakan Bilgin, "' O dosya da önümüzde duruyor. Mesafe kat ettiğimiz zaman kamuoyuyla paylaşacağım. Çalışma hayatıyla ilgili her sosyal mesele benim görevimdir. "Aman onu açmayacağız, o dosya kapalı." Hiç böyle dediğimiz yoktur'' ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü;

"Şunu herkesin bilmesi lazım Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan bir devlettir. Alelade kapitalist bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet karakterinde bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Her sosyal mesele benim görevimdir çalışma hayatıyla ilgili. Onu açmayacağız o dosya kapalıdır demeyiz."

411