EYT düzenlemesinde detaylar netleşti! Başvuru şartları neler?

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT düzenlemesiyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Düzenleme henüz kamuoyuyla paylaşılmasa da yapılan açıklamalar sonrası düzenlemenin detayları belli olmaya başladı. Merak edilen detaylardan biri olan EYT başvuru şartları da böylelikle netleşti. İşte EYT başvuru şartları...

EYT düzenlemesinde detaylar netleşti! Başvuru şartları neler? - Sayfa 1

EYT başvuru şartları neler? Emeklilikte yaşa takılanlar EYT düzenlemesinin detaylarının ortaya çıkmasıyla beraber merak edilen sorunun cevabı da netleşmeye başladı. Peki, EYT başvuru şartları neler? Başvurularda 3 ay başvuru şartı kalktı mı? İşte detaylar...

EYT düzenlemesinde detaylar netleşti! Başvuru şartları neler? - Sayfa 2

EYT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

8 Ekim 1999'da yürürlüğe giren yasal düzenlemenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar için Meclis'e gelecek olan yeni yasal düzenlemeyle emeklilik yolu da açılmış olacak.

EYT düzenlemesinde detaylar netleşti! Başvuru şartları neler? - Sayfa 3

EYT düzenlemesine başvuru yapmak için ise çalışanların 8 Ekim 1999 öncesinde Bağ-Kur Emekli Sandığı ve SSK kapsamında sigorta kaydına sahip olmaları gerekiyor.

 

EYT düzenlemesinde detaylar netleşti! Başvuru şartları neler? - Sayfa 4

Emeklilik için sigortalılık süresi ve prim ödemelerini tamamlayan binlerce emekli, yaş koşulunun kaldırılmasını talep ediyor.