Ev alıp konut yenileyeceklere 500 bin TL karşılıksız destek paketi: Kimler yararlanacak, şartlar ne?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında yapılan destekleri artırdı. Ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar destek sunulan pakette, konut onarımında da 35 bin, 70 bin, 100 bin, 300 bin gibi yardımlar sağlanacak. Peki, 500 bin TL'lik destek paketinden kimler yararlanacak, şartlar neler?

Ev alıp konut yenileyeceklere 500 bin TL karşılıksız destek paketi: Kimler yararlanacak, şartlar ne? - Sayfa 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev almak isteyenlere ve konutlarını onarmak isteyenlere yönelik 500 bin TL'lik yeni destek paketini duyurdu. Bu destek paketi, ev alacaklarına büyük olanaklar sunuyor. 

110
Ev alıp konut yenileyeceklere 500 bin TL karşılıksız destek paketi: Kimler yararlanacak, şartlar ne? - Sayfa 2

Paket kapsamında, ev alacaklarına 500 bin TL'ye kadar karşılıksız destek verilecek. Ayrıca, konutlarını onarmak isteyenlere de çeşitli miktarlarda yardımlar yapılacak. Bu yardımlar arasında 35 bin, 70 bin, 100 bin ve 300 bin TL gibi seçenekler bulunuyor.
 

210
Ev alıp konut yenileyeceklere 500 bin TL karşılıksız destek paketi: Kimler yararlanacak, şartlar ne? - Sayfa 3

Karşılıksız destek paketi şartları ne?
Bu desteklerin detayları, SGK ve vergi Uzmanı Murat Bal tarafından açıklandı. Yaşlı, engelli, dul ve yetimlere verilen destekler artırılırken, konut edinme yardımında da rakam 500 bin TL'ye kadar çıktı.

310
Ev alıp konut yenileyeceklere 500 bin TL karşılıksız destek paketi: Kimler yararlanacak, şartlar ne? - Sayfa 4

Bal, sosyal destek yardımlarından faydalanmak için 18 yaşından büyük olma, muhtaçlık sınırı bölgesinde uygun konuta sahip olmama, en az 1 yıldır sorumluluk bölgesinde yaşama ve ailesinden herhangi birinin nafaka yükümlülüğü altında olmama gibi şartları sıraladı. 

410