Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan doktor o anları anlattı; İşte hayata dönüşün hikayesi

Danimarka-Finlandiya karşılaşmasında bir anda kendini yere bırakan ve bilinci kapanan Christian Eriksen'in hayata dönüşünü olayın en yakın şahidi Danimarka Milli Takımı Doktoru Morten Boesen anlattı. Korku dolu anlarla ilgili konuşan Boesen, "Christian yere düştüğünde sahaya çağrıldık ve yanına gittiğimizde nefes alıyordu, nabzını da hissettik ancak bu durum çok çabuk değişti, hayatta tutmak için müdahale etmeye başladık" şeklinde konuştu.

Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan doktor o anları anlattı; İşte hayata dönüşün hikayesi - Sayfa 1

EURO 2020 B Grubu'ndaki Danimarka- Finlandiya maçının ilk yarısında futbolseverleri üzen bir olay yaşandı.

Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan doktor o anları anlattı; İşte hayata dönüşün hikayesi - Sayfa 2

ERİKSEN'E DAKİKALARCA KALP MESAJI YAPILDI

Danimarkalı Christian Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı. 

Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan doktor o anları anlattı; İşte hayata dönüşün hikayesi - Sayfa 3

Bu sırada Eriksen'in etrafında çember oluşturan futbolcular, sağlık ekiplerinin müdahalesini endişeyle izledi. Saha içinde 10 dakika müdahale edilen ve hastaneye götürülen Eriksen'in bilincinin açık ve durumunun stabil olduğu ifade edildi.

Eriksen'e ilk müdahaleyi yapan doktor o anları anlattı; İşte hayata dönüşün hikayesi - Sayfa 4

"DURUMU ÇOK ÇABUK DEĞİŞTİ"

Eriksen'in yanına gittikten sonra oyuncunun nabzının yavaşladığını söyleyen Boesen, "Christian yere düştüğünde sahaya çağrıldık ve yanına gittiğimizde nefes alıyordu, nabzını da hissettik ancak bu durum çok çabuk değişti, hayatta tutmak için müdahale etmeye başladık.