Goldman'dan hisseler için 'ralli' uyarısı

Goldman Sachs stratejistleri hisse senetlerindeki ralli risklerin geride kaldığına işaret etse de, ABD'de resesyon riskinin yüksek olmaya devam ettiğine dikkat çekti. Stratejistlere göre, enflasyon daha kalıcı olduğunu kanıtlayabilir ve daha şahin merkez bankası sürprizleri tetiklenebilir.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Goldman'dan hisseler için 'ralli' uyarısı

Küresel hisse senetlerindeki ralli, enflasyon ve resesyon risklerinin geride kaldığına işaret ediyor, ancak Goldman Sachs stratejistleri bu duruma daha şüpheci yaklaşıyor.

Christian Mueller-Glissmann liderliğindeki ekip tarafından yazılan notta "ABD'de resesyon riski yüksek olmaya devam ediyor. Enflasyon daha kalıcı olduğunu kanıtlayabilir, bu da daha şahin merkez bankası sürprizlerini tetikleyebilir. Küresel hisse senetlerinin “şişkin ve yatay” seviyede sıkışmaya devam etmesini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

2023’ün başında S&P 500’ün düşük performans gösterdiği dönemi doğru tahmin eden stratejist “Haziran ayında yatırımcı duyarlılığındaki iyileşme ekonomik verilerin önüne geçti. Makro belirsizlik nedeniyle portföylerdeki nakit cazibesini hala görüyoruz” dedi.

Bu hafta S&P 500, soğuyan enflasyon verilerinin Fed’in yakında faiz artışlarından vazgeçebileceği iyimserliğini attırması ile yükseldi. Şimdi ise piyasalar odağını, büyük ABD bankalarından gelen raporlarla başlayan ikinci çeyrek bilanço sezonuna çevirdi.

Goldman stratejistleri, yavaşlayan küresel büyümenin kazanç revizyonları üzerindeki etkisinin ikinci yarı için büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER