Son dakika... Sağlıkta yeni dönem başladı! Bakan Koca'dan 'beyaz reform' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform kapsamında mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulünün başladığını duyurdu. Hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasının zorunlu kılındığını açıklayan Koca, "Sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir." ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Sağlıkta yeni dönem başladı! Bakan Koca'dan 'beyaz reform' açıklaması

Sağlıkta Beyaz Reform dönemi bir süre önce başladı. Ödül ve teşvike dayalı sistemin ayrıntıları netleşiyor. 

MESAİ SONRASI İSTEĞE BAĞLI HASTA KABUL BAŞLADI

Yeni sistem kapsamında hekimler artık mesai sonrası isteğe bağlı olarak hasta kabulü yapabilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Beyaz Reform`a ilişkin açıklamada bulundu. "Kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz" dedi. Yeni uygulamayla hekimler hastalarıyla yeterince ilgilenebilecek. Böylece hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda verebilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER