Ev hanımlarına emeklilik imkanı! Şartları neler?

Milyonları etkileyen bir diğer torba yasa, Meclis gündemine taşınıyor. Yapılacak yeni düzenleme, ev hanımlarına sosyal güvence desteği sağlayacak ve emeklilik imkanlarını genişletecek.

PARADURUMU PARADURUMU
Ev hanımlarına emeklilik imkanı! Şartları neler?

Meclis gündeminde yeni bir torba yasa düzenlemesi yer alacak. Bu torba yasa teklifinde öne çıkan konu, ev hanımlarına yönelik emeklilik imkanları. Kendi adına aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alınacak. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi aracılığıyla sosyal güvenceye kavuşturulacak.

TRT Haber'e göre, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla devreye girecek destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Bu tutar, mevcut asgari ücret üzerinden hesaplandığında aylık bin 430 lirayı buluyor.

Daha az prim ödeyerek emeklilik imkanı

Devlet, ödenecek primlerin her ay üçte birini karşılayacak. Bu sayede ev hanımları, daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler. Ayrıca, ev hanımları sosyal güvence sayesinde sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde, kısmi emeklilik şartı 5 bin 400 gün olan şart 4 bin 500 güne kadar düşecek.

Çocuk sayısına göre erken emeklilik

İkinci aşamada, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü aşamada, çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi yapılacak. Son aşama ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Bu torba yasa, kısa bir süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER