Kar yağışında fragman bitti! Asıl kar için tarih belli oldu

Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre çok sayıda ilde sağanak yağmur bekleniyor. Bazı illerde ise kar yağışı görülecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir'de yağmur mu kar mı etkili olacak? İşte tüm detaylar...

POSTA POSTA
Kar yağışında fragman bitti! Asıl kar için tarih belli oldu

Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre çok sayıda ilde sağanak yağmur bekleniyor. Bazı illerde ise kar yağışı görülecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir'de yağmur mu kar mı etkili olacak? İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir ve Rize çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2°C ila 6°C artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

İç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güney Ege kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hakkari İl Özel İdaresinin Yüksekova Şantiyesi ekipleri, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yeni Işık köyün Basamak mezrasının yolunda çalışmalarını sürdürüyor. 60 santimetreyi bulan kar kalınlığına karşı zaman zaman zor anlar yaşayan ekipler, kepçelerle temizledi. İlerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarına gece gündüz devam ediyorlar.

Öte yandan Yüksekova Şantiyesinin ekipleri yaşanan tüm olumsuzluklara karşı gece gündüz hazır beklediklerini belirtti.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak yağış dün kent genelinde etkili olurken, yüksek kesimlerde ise yağmur yerini kara bıraktı. Yağışlar birlikte Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, köy yollarının kapanmaması için çalışma başlattı. Ekipler gece boyu sahada olurken, çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Bitlis'te gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı günün ilk ışıklarına kadar devam etti. Sabah beyaz örtüyle karşılaşan Bitlisliler, ilk iş olarak araçlarının üstündeki karları temizledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 5, yüksek kesimlerde 20 santimetreyi buldu.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bugünden itibaren bölgeyi terk edeceğini belirterek, soğuk havanın zirai don yapabileceğini, bu konuda çiftçilerin duyarlı olmalarını istedi.

Erciş’te gündüz etkili olan yağmur yağışı gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı, birçok yerin beyaza büründüğü şehir merkezinde araçların üzerleri karla kaplandı. Daha önce Erciş’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bu gece şehir merkezinde etkili oldu. Meteorolojinin uyarı yaptığı Van ve çevresinde kar yağışı etkisini sürdürürken ekipler kar yağışı nedeni ile kapanan yolları açmak için harekete geçti.

Erciş’te gündüz etkili olan yağmur yağışı gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı, birçok yerin beyaza büründüğü şehir merkezinde araçların üzerleri karla kaplandı.

Daha önce Erciş’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı bu gece şehir merkezinde etkili oldu.

Meteorolojinin uyarı yaptığı Van ve çevresinde kar yağışı etkisini sürdürürken ekipler kar yağışı nedeni ile kapanan yolları açmak için harekete geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batısının parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, sabah saatlerinde Tokat, Siirt ve Sinop'un iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Antalya'nın batı kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize, Artvin, Ardahan, Hakkâri ve Van'ın güneyinin yüksekleri ile gece saatlerinden itibaren Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in doğusunda batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak

Hava sıcaklığı: Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 8 derece azalacağı, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar: İç ve batı kesimlerde güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in doğusu ile akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan hava tahmin raporuna göre yarın Eskişehir’in de içerisinde bulunduğu bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor. Herhangi bir meteorolojik uyarının bulunmadığı raporda, öğle saatlerinden sonra Eskişehir'in güney kesimlerinde hafif sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Rapora göre ayrıca sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadiseleri görülebileceği belirtilirken, mevsim normallerine dönmesi beklenen sıcaklığın 2 ila 4 derece artacağı tahmininde bulunuldu.

Yayımlanan tahminlere göre Eskişehir’de en yüksek sıcaklığın 18 derece ile Sarıcakaya, en düşük ise 11 derece ile Mihalıççık ilçesinde olması bekleniyor.

Öte yandan İstanbul için kar yağışının tarihi de netleşti.

Uzmanların tahminlerine göre, pazar günü İstanbul'un yüksek kesimlerine kar yağması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER