Emekliye yüzde 40 zam! Maaş hesabı değişti, kök aylık yansıyacak, işte yeni maaş tablosu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verileri, milyonlarca emeklinin Temmuz ayında alacakları zam oranını hesaplamalarına olanak tanıdı. 2024 yılının ilk beş ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 22.72 olarak kesinleşti. Ancak, yılın ilk yarısındaki enflasyon tahminleri bu oranın %25'i aşabileceğini gösteriyor.

Emekliye yüzde 40 zam! Maaş hesabı değişti, kök aylık yansıyacak, işte yeni maaş tablosu - Sayfa 1

2024 yılının ilk beş ayında enflasyon oranının yüzde 22.72 olarak belirlenmesi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında ciddi bir artışa işaret ediyor.
  Haziran ayı enflasyon verilerinin de eklenmesiyle bu oranın yüzde 25'i aşabileceği tahmin ediliyor. Böylece, emeklilerin Temmuz zammı yavaş yavaş netleşmeye başladı.
 

111
Emekliye yüzde 40 zam! Maaş hesabı değişti, kök aylık yansıyacak, işte yeni maaş tablosu - Sayfa 2

Haziran ayı enflasyon verilerinin de eklenmesiyle bu oranın yüzde 25'i aşabileceği tahmin ediliyor. Böylece, emeklilerin Temmuz zammı yavaş yavaş netleşmeye başladı.
  Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ilk 5 aylık enflasyon yüzde 22.72 çıktı. Böylece 5 ayda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 22.72 zam kesinleşti. Zam oranının belli olması için geriye tek veri kalırken, enflasyon tahminleri de bunun ipucunu veriyor.
 

211
Emekliye yüzde 40 zam! Maaş hesabı değişti, kök aylık yansıyacak, işte yeni maaş tablosu - Sayfa 3

Merkez Bankası'nın Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Haziran ayı enflasyon tahmini yüzde 2.56 olarak yer almıştı. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.86'ya ulaşacak. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammı yüzde 25.86'yı bulacak.
 

311
Emekliye yüzde 40 zam! Maaş hesabı değişti, kök aylık yansıyacak, işte yeni maaş tablosu - Sayfa 4

Takvim Gazetesi Faruk Erdem, yapılacak ek iyileştirmelerle birlikte emekli zammının yüzde 30-40 olabileceğini ileri sürdü.
Emekliler zam oranlarını bir sonraki enflasyon verisinin açıklanacağı 3 Temmuz'da öğrenecek. SSK emeklileri ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Temmuz'da zammın yansıtıldığı maaşlarını hesaplarında görecek.
 

411