Emekliye 10 bin TL ikramiye! Taban maaş formülü ortaya çıktı

Milyonlarca emekli merakla bekliyordu. Bayram ikramiyesine zam geliyor. Enflasyon artışı ve 11.68 oranındaki refah payı ile birlikte yüzde 49.25 oranında zam alan emekliler için bu yıl ikramiye artışı da gündeme geldi. Artış ile ilgili detaylar belli oluyor. Peki emekliler bu yıl kaç lira ikramiye alacak ve bu ödemeler ne zaman yapılacak?

Emekliye 10 bin TL ikramiye! Taban maaş formülü ortaya çıktı - Sayfa 1

Hükümet milyonlarca emekli için açıkladığı refah payı ödemeleri için hazırlık yaparken bu yılki bayram ikramiyelerini artırma konusunda da çalışmalar başladı. Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon artışı yüzde 37.57 oranında çıkmıştı.
 

123
Emekliye 10 bin TL ikramiye! Taban maaş formülü ortaya çıktı - Sayfa 2

Bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon artışı olarak uygulanırken memurlar ve memur emeklileri için de fark oluşturdu. Memurlar ve memur emeklilerine toplu sözleşme artışı yüzde 15 eklendiğinde zam oranları yüzde 49.25 olmuştu.
 
 

223
Emekliye 10 bin TL ikramiye! Taban maaş formülü ortaya çıktı - Sayfa 3

Hükümet SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de 11.68 puanlık refah payı ekleyerek zamları eşitlemiş ve tüm emeklilerin artış oranı yüzde 49.25'e çıkartılmıştı.
 

323
Emekliye 10 bin TL ikramiye! Taban maaş formülü ortaya çıktı - Sayfa 4

Bu artışla ilgili yasal düzenleme de Meclis'ten geçti.Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 1 hafta içinde fark ödemeleri yapıldı. Emekliler Temmuz'a kadar yüzde 49.25 oranındaki zamlı maaşlarını alırken aylıkları 10 bin liranın altında olanlara ayrıca seyyanen ödeme yapılacak. Böylece en düşük maaş 10 bin lira olarak ödenecek.
 

423