Emeklilikte yeni dönem sinyali! Emekli maaşı zammı için çarpıcı tahmin

Emeklilikte yeni dönemin sinyal verildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde emeklilerle ilgili bir çalışma yapıldığını ve tamamlandığında bunun toplum ile paylaşılacağını söyledi. Peki emeklilere hangi destekler verilecek? Temmuzda emeklilere ne kadar zam olacak? En düşük emekli aylığı için beklentiler neler? İşte detaylar...

Emeklilikte yeni dönem sinyali! Emekli maaşı zammı için çarpıcı tahmin - Sayfa 1

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ıın canlı yayında emeklilerle ilgili yaptığı açıklama büyük merak uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmaları tamamlandığında toplumla paylaşılacak” ifadelerini kullanmıştı.
 

113
Emeklilikte yeni dönem sinyali! Emekli maaşı zammı için çarpıcı tahmin - Sayfa 2

Milliyetin haberine göre; Peki emeklilerle ilgili çalışma ne olabilir? Konuyla ilgili merak edilen 5 soruyu Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, cevapladı.

Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 

213
Emeklilikte yeni dönem sinyali! Emekli maaşı zammı için çarpıcı tahmin - Sayfa 3

1-Emeklilerle ilgili çalışma ne olacak? Özellikle son dönemde ulaşım ve fatura desteği ile ilgili bazı haberler kamuoyuna yansımıştı, bunlardan hangileri çalışma içerisinde yer alabilir? 

“Geçen sene Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl için ‘emekliler yılı olacak’ şeklinde bir söylemde bulunmuştu. Daha sonra kamuoyunda bununla ilgili bazı detaylar yer aldı.

313
Emeklilikte yeni dönem sinyali! Emekli maaşı zammı için çarpıcı tahmin - Sayfa 4

Hatırlayacak olursak belediye hizmetlerinde indirim, enerji desteği, ulaşım desteği, barınma desteği, finans desteği, tatil desteği, refah payı şeklinde olan ana başlıklarda emeklilere destekler verileceğine dair söylemler yer almıştı.
 

413