Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren önemli detay! EYT'de hizmet birleştirme şartları nelerdir?

Yaş şartına takılan milyonlarca emeklinin gözü kulağı EYT düzenlemesinde. EYT için geri sayım sürerken, farklı kurumlarda çalışanların emekli aylıklarının olumsuz etkilenmemesi için hizmet birleştirmesi yapması gerekiyor. İşte e-Devlet üzerinden yapılan hizmet birleştirme işleminin detayları...  

Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren önemli detay! EYT'de hizmet birleştirme şartları nelerdir? - Sayfa 1

EYT düzenlemesinde son durum milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için son düzlüğe girilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) farklı kurumlarda çalışanlar için hizmet birleştirmesi, borçlanması başta olmak üzere yoğun bir mesai içerisinde.

123
Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren önemli detay! EYT'de hizmet birleştirme şartları nelerdir? - Sayfa 2

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na tabi olarak çalışmalar sonucu kazanılan hizmetlerin aylık bağlanma hakkının elde edilmesi halinde birleştirilmesi gerekiyor. 

223
Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren önemli detay! EYT'de hizmet birleştirme şartları nelerdir? - Sayfa 3

Bu işlemlerin yapılması için SGK müdürlüklerinde kuyruğa girmeden bütün işlemler yapılabilir. Yılın son günleri olması nedeniyle e-devlet'te gün içinde yoğunluk olsa da saat 19:00'dan sonra işlemler yapılabiliyor.

323
Emeklilikte Yaşa Takılanları ilgilendiren önemli detay! EYT'de hizmet birleştirme şartları nelerdir? - Sayfa 4

Emeklilikte yaş engeline takılan vatandaşlar için hazırlanan düzenlemeyle EYT için geri sayım sürerken, farklı kurumlarda çalışanların hizmet birleştirmesi yapması gerekiyor. 

423